StoryEditorOCM
Sport13. MEMORIJALNI KUP HRVATSKE U SJEDEĆOJ ODBOJCI

Zadar srebrni u Vukovaru

Piše I. Gjergja
20. listopada 2019. - 00:36
oki zadar

Na 13. Memorijalnom kupu Hrvatske u sjedećoj odbojci u Vukovaru OKI Zadar je osvojio srebrnu medalju.

Na Kup natjecanju nastupile sve ekipe iz Hrvatske, a smještaj i prehrana bili su organizirani su u Memorijalnom centru Domovinskog rata.

U uvodnom dijelu turnira IOK Zagreb je pobjedama protiv ekipa OKI Split i OKI Novska 2007. osvojio prvo mjesto u skupini, da bi poluzavršnici pobjedom 2:0 protiv ŠIOK Hvidra-Osijek osigurao završnicu natjecanja.

U drugom paru poluzavršnice OKI Zadar je sa 2:1 pobijedio ekipu OKI Marsonia.

Finalna utakmica riješena je nakon prvog seta koji je poslije neizvjesne i na trenutke vrlo atraktivne borbe pripao igračima Zagreba. U nastavku utakmice vrlo dobri Zadrani ipak nisu mogli pratiti nametnuti ritam pa je susret završio rezultatom 3:0 za nositelja Kupa.

Pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja, ukupno se odigralo 28 utakmica. Ekipa iz Zadra slavila je nad sastavima Knina i Siska, a u polufinalu su porazili i viceprvaka Hrvatske, Marsoniju.

OKI Zadar ovog vikenda odlazi u Zagreba na jak turnir koji povodom 50. obljetnice igranja sjedeće odbojke organizira SDI Hrabri (1969. - 2019.), u Centru za odgoj i obrazovanje Vinko Bek.

Uz sastav OKI Zadar na turniru su sudjelovali i IŠD Samorastnik - Slovenija, Sitting Volleyball Club Fantomi - Bosna i Hercegovina, odbojkaški Klub Invalida Banja Luka - Bosna i Hercegovina, IOK Zagreb, ŠIOK Hvidra Osijek, domaćin SDI Hrabri i OKI Marsonia iz Slavonskog Broda.

27. travanj 2024 02:24