StoryEditorOCM
SportZADRU UZ NOVOG TRENERA STIGLA I KAZNA ABA LIGE

Željko Žilavec: "Molimo gledatelje da nas sportski podrže!"

23. listopada 2019. - 14:20
kk-zadar-press-23-10-2019-(1).JPG

Upravo onako kako je još u nedjelju  najavila „Slobodna Dalmacija“, Danijel Jusup ponovno je na klupi Košarkaškog kluba Zadar! I to je zapravo najvažnija vijest sa sjednice Nadzornog odbora na kojoj se još raspravljalo o ostavci koju je, nakon smjene Ante Nazora, ponudio Branimir Longin, sportski direktor. 

Nadzorni odbor većinom je glasova donio odluku o imenovanju Danijela Jusupa za novog trenera, kao i o ostanku Longina na mjestu sportskog direktora. Trajao je u utorak navečer do iza 23 sata, Jusup je pozvan kako bi izložio svoj program i uvjete.

- Ugovor je potpisan do kraja sezone, a svi bismo htjeli da bude dobro, da bude rezultata i da se ta suradnja nastavi. Kontinuitet bi nam svima dobro došao – kazao je Željko Žilavec , direktor KK Zadar.

Unatoč uobičajenoj praksi, klupsko vodstvo je odlučilo kako se pred novinarima neće pojaviti novoizabrani trener, već će to učiniti u četvrtak ujutro prije treninga uoči ogleda s Cibonom koji se igra u petak u dvorani „Krešimir Ćosić“ u 4.kolu ABA lige.

Žilavec se više bavio kaznom koja je pristigla na adresu kluba…

 - ABA liga je donijela odluku o kazni u iznosu od dvije tisuće eura, ujedno će biti zatvorena teleskopska tribina, stoga svi koji imaju godišnje karte za ulaz "D" i "C" neće to moći koristiti, nego će morati naći svoje mjesto u dvorani na sektorima "A" i "B".  Kazna je donesena zato što su navijači u četvrtoj četvrtini  utakmice protiv Krke ubacivali neke predmete prema sucu, vrijeđali ga i pljuvali. U ponovljenom slučaju kazna će biti puno veća, zato molimo gledatelje da sportski dadu podršku klubu, koja nam je sada potrebna, nadam se da će igrači i tim opravdati. Svi bismo htjeli da nam je stanje na tablici malo drugačije, zato momčadi treba dati podršku – zaključio je Žilavec koji je odgovarao i na upite novinara o tome tko je predložio smjenu Nazora i predložio Jusupa.

- Longin je predložio kandidate za trenera, ali nije potencirao smjenu Nazora. Sportski direktor je odradio domaći rad, kontaktirao kandidate i iznio prijedloge Nadzornom odboru. O tome tko će uz Jusupa sjediti na klupi odlučivati će sam trener, jer je odlukom NO-a dobio odriješene ruke - naglasio je Žilavec.

Ivan Siriščević je na presicu stigao bez saznanja tko je trener iako je ta vijest u eteru bila odavno, pa su bile zbunjujuće riječi spomenutog igrača…

- Trenutno u momčadi nemamo informaciju tko će nas voditi, iščekujemo ju. Ja nemam informacije,  ali tko god da dođe mi smo spremni. Jusup? Radio sam s njim u dva navrata u Splitu i Širokom, imam pozitivno mišljenje, mislim da je dobar stručnjak. Dobro smo surađivali, ne vidim zašto ne bismo tako nastavili – kazao je Siriščević. Nedugo iza toga Jusup je ušao u dvoranu, upoznao se s igračima i krenuo s poslom. Nema druge nego svima skupa u klubu, jednako i stručnom stožeru, samo još jednom, kao što je učinjeno prije dva dana poželjeti  - sretno u „košarkaškom rudniku!“

25. travanj 2024 04:07