StoryEditorOCM
SportCIBONA JE U ZAVRŠNICI ZNALA ISKORISTITI POGREŠKE ZADRANA

"Pokušao sam odmarati određene igrače u prve dvije četvrtine tako da ih sačuvam za posljednju dionicu, ali nismo uspjeli..."

26. listopada 2019. - 14:54
zadar_cibona17-251019

Nitko nije čudotvorac koji jednim pokretom ruke može promijeniti puno toga i onda je posve razuzmljivo kako se u ovakvo razmišljanje uklapa novoustoličeni trener Zadra, Danijel Jusup. Imao je ispred sebe Cibonu kojoj je jednako kao i Zadranima pobjeda trebala kao "melem na rani", jer su oba kluba u ABA ligi do ovog međusobnog susreta ostali gladni trijumfa. Cibona je u završnici utakmice, znala kako iskoristiti sve Zadrove pogreške i uzeti ponuđeno za pobjedu. Sad svi prstom upiru u Bryona Allena koji je posustao kad se očekivalo da uspješno zaključi priču nakon vodstva 65:57 u 33. minuti!

Istina, imao je Allen svojih "škrabotina", ali u velikom djelu dvoboja, zahvaljujući isključivo njemu, utakmica nije završila ranije. Jer, Amerikanac je nemilice trpao koš "vukova" i praktički je bio središnja figura. I tu je figuru u završnici dvoboja trebalo nekako "ukrotiti", međutim, Jusup ga nije uspio iskontrolirati. I zbog toga mu nitko ne može previše zamjeriti, jer nakon tri odrađena treninga i njemu kao iznimno iskusnom treneru potrebno je vrijeme da pronikne u psihu svakog igrača. To je zahtjevan posao, koji njega, ali i suradnike očekuje u narednom razdoblju.

- Imali smo osam razlike u zadnjoj četvrtini, na domaćem terenu... Međutim, ne mogu se oteti dojmu kako je kod mojih igrača ponestalo energije i nisu imali potrebnu svježinu da stvaraju prednost u napadu, da kreiraju... Problem je što imamo i neiskusne igrače na kojima ne mogu prevelike rotacije raditi. Pokušao sam odmarati određene igrače u prve dvije četvrtine tako da ih sačuvam za posljednju dionicu, ali nismo uspjeli – pojasnio je Danijel Jusup.

U velikoj mjeri kroz poraz od Cibone, moglo se vidjeti onaj kontra Krke, dakle, tek je u nekim segmentima, prije svega "govoru" tijela, zadarska momčad nudila nadu u bolju sliku, koja se posve zamutila u toj zadnjoj dionici susreta od čijeg negativnog ishoda, Zadrane mora boliti glava. Ali se moraju čim prije "resetirati", jer u nedjelju (17 sati), čeka ih ogled sa Splitom na Gripama uz opasku kako "žuti" u HT Premijer ligi na svojem parketu nisu pokleknuli.

- Mi idemo na pobjedu za koju ćemo dati sve od sebe, istina, neće biti baš jednostavno jer smo u petak navečer igrali tešku utakmicu. Pojedini igrači su imali veću minutažu i potrebna nam je svježina. Uglavnom što se tiče HT Premijer lige vidim našu šansu u ovoj sezoni, međutim, moramo pokazivati više nego smo pokazivali do sada – kazao je Dominic Gilbert, igrač Zadra.

Iako je Jusup najavio promjene unutar "rostera", one se neće dogoditi prije ponedjeljka, dan nakon Gripa. Ali već je poznato kako su dogovoreni svi detalji oko dolaska Akosa Kellera, centra mađarske reprezentacije koji je imao europske izlete, čak se 2011. našao na NBA draftu. Iskustva kazuju kako se, kada je Zadar u pitanju, za nikoga ne može reći da je sto posto u njihovoj svlačionici, dok se i službeno ne zavede u zapisnik za prvu utakmicu. Dođe li Keller prekobrojnim će se vjerojatno pokazati James Farr, ali je jako izgledno kako to neće biti i jedina promjena unutar momčadi. Klupska uprava mora pripremiti "dobar novčanik" za igračka osvježenja ukoliko se Zadar može barem nadati boljim danima u ABA ligi.

20. travanj 2024 08:27