StoryEditorOCM
SportAKOS KELLER, MAĐARSKI REPREZENTATIVAC, NOVO IME NA VIŠNJIKU

Sretan sam, dolazim u Zadar gdje su mi obećali da ću biti prvi centar

28. listopada 2019. - 16:08
split_zadar40-271019

Akos Keller (30 g., 208 cm), mađarski reprezentativac, novo je ime u svlačionici Košarkaškog kluba Zadar, čime je i službeno potvrđena najavljena promjena unutar momčadi. U nastavku sezone, Zadrani, iako nema klupske objave, navodno, neće gledati Jamesa Farra , međutim, netko će i njegov dosadašnji boravak morati platiti. Čini se kako su pregovori na ovu temu u tijeku....

- Sretan sam, dolazim u Zadar gdje su mi obećali da ću biti prvi centar – pohvalio se Keller, prije odlaska na novo sportsko odredište.

Akos je prošlu sezonu proveo u francuskom Pau-Orthezu gdje je bio na prosjecima od 6,2 koša i nešto više od četiri uhvaćene lopte po susretu, dok je novu započeo u Kormendu i imao je "otvoreni ugovor". U četiri utakmice mađarskog prvenstva prosječno je zabijao 11,3 poena uz sedam skokova po susretu, dok je u FIBA Europa Cupu danskom prvaku Bakkenu ubacio pet koševa uz sedam skokova. I onda se pojavio Zadar. Evo i zašto....

- Profil je igača kojeg smo tražili od početka priprema, ali nažalost nismo ga uspjeli dovesti. Nadamo se kako ce Akos promijeniti i poboljšati cjelokupnu momčad i uklopiti se u istu na najbolji mogući način – kazao je Branimir Longin, sportski direktor KK Zadar.

Očito je kako se dolaskom novoga trenera Danijela Jusupa, puno toga želi pomaknuti nabolje, o čemu za prvu ruku svjedoči i pobjeda Zadra na Gripama protiv Splita. Izgledne su promjene i u stručnom stožeru, prvi na udaru mogao bi se naći kondicijski trener Mario Mandir. Ako već nije?

24. travanj 2024 03:39