StoryEditorOCM
SportPRED ZADROM JE IZNIMNO VAŽNA UTAKMICA S IGOKEOM

Hoće li se konačno zaustaviti crni niz?

Piše D. Žura
2. studenog 2019. - 14:56
kk-igokea-zadar-5229d37399f74d431765d77d7a47ed24_view_article_new

Zadar ispred sebe  ima jednu od važnijih utakmica u regionalnoj ABA ligi, naime , gostuju u Laktašima gdje ih dočekuje Igokea, koja s njima dijeli posljednje mjesto na ljestvici. Nitko od ova suparnika još uvijek ne znaju što je riječ pobjeda u prethodna četiri odigrana kola. Zadrani su doživjeli i promjenu na klupi, međutim, ni ta činjenica nije donijela pozitivan šok, jer su na svojem parketu poraženi u ogledu s Cibonom. Slijedi li konačno prekid "crnog niza".....

- Istina, ni mi kao ni Igokea nemamo pobjedu u ABA ligi , ali sam uvjeren kako ćemo nakon međusobnog ogleda  okrenuti se u pozitivnom smjeru, odnosno , njih ostaviti na čekanju – kazao je Ive Ivanov, kapetam zadarske momčadi.

Dvije  zadnje pobjede Zadra u HT Premijer ligi, najprije protiv Splita na Gripama i Alkara u dvorani " Krešimir Ćosić",  bude nadu, igrači govorom tijela kazuju kako svakim danom sve više napreduju, primjetna je njihova želja za rezultatskim iskorakom i u ABA ligi.

-Nimalo lagan posao je pred nama, čeka nas  kvalitetna momčad, s dosta kvalitetnih pojedinaca, međutim, mi ćemo se do početka dvoboja dobro pripremiti i dati sve od sebe da dođemo do iznimno važne pobjede za nastavak sezone. Igokeu ćemo ostaviti na začelju – pršti optimizmom Ivanov.

Na klupi momčadi iz Aleksandrovca došlo je do promjene, umjesto   Marka Baraća , inače prvog pomoćnika Aleksandra trifunovića koji  iz zdravstvenih razloga morao mirovati,  po tko zna koji put će sjediti Dragan Bajić. Otišli su i korak dalje što se tiče "rostera" unutra je iskusni Mike Green, na kojeg je "oko bacao" i Zadar, međutim, Amerikanac se odlučio za Igokeu u kojoj je i bivši hrvatski reprezentativac Marko Tomas.

- Moramo zaboraviti prve četiri utakmice i  "resetirati" se  i krenuti kao da je početak prvenstva. Svi smo mi svjesni u kakvoj se situaciji zato trebamo skupiti snage, i uraditi sve da dođemo do pobjede. Zadar je isto u teškoj situaciji , oni su specifična momčad, prošle godine su iznenadili Partizan u gostima i onda su  kroz diogravanje uspjeli  ostati u ligi. Bryon  Alen im je glavni igrač, tu je iskusni Ivanov na kojem će se takođe bazirati igra i koji će pokušati iskoristiti naše slabosti ali se nadam da se to neće dogoditi – kazao je Tomas.

Nedvojbeno,  u derbiju začelja slijedi velika bitka za prvu ovosezonsku pobjedu Zadra u utakmici koja se igra u nedjelju s početkom u 20 sati, uz izravan prijeno na programu Arenasport 3 programu.

19. travanj 2024 14:03