StoryEditorOCM
SportPLIVANJE 26. „ZLATNI DUPIN 2019“ SPLIT

Debitantu Filipu Županu tri odličja i pokal!

Piše Ivica Gjergja
5. studenog 2019. - 09:35
filip i zrna

U organizaciji Plivačkog Kluba POŠK iz Splita održano je 26. plivačko natjecanje za mlade plivačice i plivače, „Zlatni dupin 2019“ . Plivalo se na 25 metarskom bazenu Poljud, a nastupilo je ukupno 240 natjecatelja iz deset klubova, u tri dobne kategorije.

U dva dana natjecanja plivalo se u devet individualnih i jednoj štafetnoj disciplini, a plivači „Zadra“ osvojili su četiri odličja, što je drugi plasman po zbroju rezultata.

Najuspješniji nastup je imao početnik Filip Župan, koji je osvojio čak tri medalje! Bio je srebreni na 25 metara leđno (19.38) i na 25 metara slobodno (16,25) te brončani na 100 m mješovito (1:36.19). Filip je na završetku natjecanja nagrađen i peharom u svojoj C kategoriji, gdje je zbrojem najvrednijih utrka sa 322 boda zauzeo drugo mjesto.

Kod plivačica, do individualnog odličja došla je mlađa kadetkinja Zrna Šijaković, koja je nastupom na 50 metara delfin (42.73) osvojila srebro. Zrna je bila i četvrta na 100 m mješovito (1:32.52), a i u ostalim disciplinama u kojima je nastupila ušla je među prvih deset.

To su postigle i Mia Šarić, Zara Medanić, Cvita Knežević, Matea Grbin, Bernarda Petešić i Maria MIlin (kategorija A). Mia Zekanović, Roza Grdović (kategorija B) i Tonka Plavčić i Laura Župan (kategorija C).

Odlične nastupe bilježi veliki broj plivačica i plivača kojima je nastup na Poljudu bio prvi nastup izvan domaćeg bazena.

U štafetnom nastupu, na 6 x 50 metara slobodno, postava Zadra zauzela je sedmo mjesto od ukupno 15 ekipa (4:02.91, a nastupila je u sastavu: Oliver Grdović, Filip Župan, Tonka Plavčić, Vito Čupić, Zrna Šijaković, Mia Šarić).

Idući vikend PK Zadar nastupa na dva natjecanja i to mlađi i stariji juniori putuju na međunarodni miting Mladosti u Zagreb, a paraplivači na međunarodno natjecanje u plivanju u Sarajevo.

 

 Tko je nastupio na Zlatnom dupinu iz PK Zadra?
U pratnji trenera Ivana Karavide, Danijele Kurtin i Josipe Nekić za PK Zadar je nastupilo 27 plivačica i plivača i to:
David Štulina, Oliver Grdović, Luka Čikarela, Vito Čupić, Filip Župan, Paolo Ljubičić, Paulo Sinovčić, Mia Šarić, Ema Stipčević, Erika Sorić, Maria Milin, Marta Vrdoljak, Zara Medanić, Cvita Knežević, Matea Grbin, Bernarda Petešić, Mia Zekanović, Dina Viduka, Lori Sutlović, Maja Grgić, Roza Grdović, Tia Butić, Zara Brtan, Zrna Šijaković, Tonka Plavčić, Laura Župan i Lucija Lozančić.
20. travanj 2024 05:44