StoryEditorOCM
SportKAKO SU OVO POSTALI DRAMATIČNI IZBORI: ŽUPANIJSKI KOŠARKAŠKI SAVEZ VEČERAS BIRA PREDSJEDNIKA

Kandidati su bili Predovan i Jošić, pa se Predovan povukao, a pojavio Vrsaljko kojega „lobistički podržava” dogradonačelnik Babić. Ali on to demantira, a Erik Weisz se nije ni kandidirao...

5. studenog 2019. - 13:06
dan_sveucilista7-260318

Zadarskoj košarci ne može pomoći ni Erik Weisz, a kamoli Marin Vrsaljko ili Mirko Jošić! Jedan od njih dvojice trebao bi večeras, nešto iza 17 sati, postati novi predsjednik Županijskog košarkaškog saveza, a ni ta institucija ni ta funkcija sigurno nemaju tako dramatičnu važnost kako se to proteklih nekoliko dana po košarkaškim kuloarima predstavljalo.

Sve je izgledalo rutinski: među dvojicom kandidata najprije su bili aktualni predsjednik Željko Predovan i Mirko Jošić iz „Sonik Puntamike”. A onda je došlo do teško objašnjivog preokreta, mobiteli su počeli zvoniti na sve strane, zaprašilo se lobiranje kao da je riječ o tko zna kako važnoj funkciji.

Željko Predovan se odlučio povući, a uz Mirka Jošića je u prvi plan iskočilo ime Marina Vrsaljka, nekadašnjeg košarkaša „Zadra” i aktualnog predvodnika HDZ-ove liste za kvartovske izbore u Jazinama.

Stav KK „Zadra” je nepoznat: dok se nije zakuhalo činilo se da će najveći ovdašnji klub, u želji da se košarkaška priča „malo rastrese i proširi”, poziciju županijskog predsjednika jednostavno prepustiti nekom od predstavnika manjih klubova. Neslužbene su informacije govorile da KK „Zadar”, zajedno sa svojom Školom košarke, nema ništa protiv toga da predsjednik Županijskoga saveza postane Mirko Jošić.

Ali, od trenutka kada se Predovan povukao, a Vrsaljko uskočio, ništa više nije sigurno, jer svega pet sati prije početka izborne Skupštine dva njena člana iz KK „Zadra” nisu znali koga će podržati. Predsjednik Nadzornog odbora Ivan Mijolović samo nam je kratko rekao da NO neće Željku Žilavecu i Luki Kolanoviću sugerirati komu će dati glas. Mijolović kaže da će o tome odlučiti njih dvojica, ali najavljuje da će oba glasa pripasti istom kandidatu nakon što se Žilavec i Kolanović o tome dogovore.

Mada o tome nitko od sudionika u cijeloj „kampanji” ne želi govoriti pod punim imenom i prezimenom, neki naši sugovornici spominju ime dogradonačelnika Ante Babića tvrdeći da je upravo Babić taj koji prilično jako podržava Vrsaljka.

Problem je u tome što je stav Grada Zadra, koliko je poznato, ne miješati se „u košarkaške izbore”, pa bi ispalo da je Babić u ovu lobističku situaciju utrčao osobno. Međutim, on to negira:

-Nema to nikakve veze sa mnom, ja tu apsolutno ništa nisam inicirao niti sam u tome sudjelovao! Koliko znam radi se o 22 kluba koji čine Skupštinu, a nisam siguran da ih mogu nabrojiti više od pet. Grad Zadar se ni na koji način ne želi miješati, neka ljudi iz košarke sami sebi biraju predsjednika, kaže Babić.

Skupština počinje u 17 sati, a njeni će članovi novog predsjednika birati tajno. Ako drugačije ne odluče.

Tko god bude izabran, sigurno neće čarobnim štapićem zaustaviti propadanje ovdašnje košarke, pa makar bio izabran i Erik Weisz, američki iluzionist poznat pod imenom Houdini.

 

20. travanj 2024 09:48