StoryEditorOCM
SportMOŽE LI ZADAR KONAČNO DO POBJEDE?

Navijačima "puna kapa", trener Jusup vjeruje svojim igračima a u sutra u goste stiže Partizan

8. studenog 2019. - 15:44
zadar_partizan6-141017

Serija Zadra od pet poraza u jednako toliko odigranih utakmica u regionalnoj košarkaškoj ABA ligi, zasigurno nije ono što su očekivali njihovi navijači. Otuda i raspoloženje unutar spomenutog korpusa ide u dva smjera.

Jednima je "puna kapa svega", dok su drugi pak ustrajni u uvjerenju kako se ovosezonska priča konačno mora okrenuti na pozitivnu stranu. Na sve se naslonilo gostovanje beogradskog Partizana, momčadi koja usputno igra i Eurocup, te samim time posjeduje zavidnu razinu kvalitete. Ako saberemo misli, onda se može zaključiti kako je ispred Zadra istovremeno i teška i lagana utakmica.

Težinu predstavlja mogući šesti poraz, dok se ovaj lakši dio odnosi na to da zapravo nemaju što izgubiti. U takvoj situaciji, možda je i najlakše igrati. K tomu, očekuju se podosta popunjene tribine.

- Imali smo dosta vremena da se spremimo za ovu utakmicu. Mislim da se lagano dižemo i da ide sve nabolje. Još samo da sve to poprate i rezultati. Što se tiče Partizana, to je svake godine drukčija ekipa i mi se ne moramo baviti s njima. Mislim da mi na domaćem parketu moramo dati sve od sebe za pobjedu. Moramo ostaviti srce na parketu pa ćemo vidjeti što ćemo dobiti od toga – kazao je Stefan Fundić, čije je riječi potvrdio i trener Danijel Jusup, kojeg ipak muče ozljede igrača.

- Mi nemamo komfor da u ovoj ligi igramo bez ijednog igrača. Pogotovo ne bez startera. Osim Ivana Siriščevića muku s ozljedom muči i Petar Marić, ali vidjet ćemo do utakmice kako će se stvari razvijati. Imali smo dosta vremena za pripremu. Snažno smo trenirali. Moramo ući u utakmicu bez ikakve kalkulacije, dati sve od sebe i nadati se najboljem. Partizan je ekipa kvalitetnih igrača. Dosta im nedostaje Corey Walden na vanjskoj poziciji pa igraju s visokom petorkom, što je atipično, ali imaju dovoljan kvalitet da se i tako snalaze - misli Jusup.

Usporedno s utakmicom Zadrani su u potrazi za novim igračem koji bi trebao oplemeniti njihovu igru napose u napadu. Na centarskoj poziciji u Laktašima se protiv Igokeke predstavio Akos Keller.

- Novi centar je dobar. Bitno je da se pronašao omjer kvalitete igračke i ljudske koji neće narušiti trenažni proces. On je pogođen igrač iako je možda još malo rano za takve prognoze – zaključio je Jusup.

Utakmica se igra u subotu u dvorani " Krešimir Ćosić" s početkom u 18 sati, uz izravan TV prijenos na Arenasport programu.

Apel za sportsko navijanje!
-Dvorana će biti otvorena od 16.30 i to sva četiri ulaza. Posjetitelje molimo da dođu što ranije zbog rigoroznijih pregleda. Svi koji sjede u Obiteljskom vip-u i imaju godišnje karte, morat će na poziv zaštitara pokazati osobnu kartu. Apeliram na navijače na sportsko navijanje i podršku igračima te stručnom stožeru. Znamo kakav je skor i zato nam potrebno jedinstvo, homogenost i vjera u sebe – kazao je Žečjko Žilavec , direktor KK Zadar.

 

Zadranima stigla nova kazna, 3000 eura!
-Za utakmicu s Cibonom kažnjeni smo s 3.000 eura zbog vrijeđanja gostujućeg kluba i igrača te zbog ubačenog tvrdog predmeta koji je pogodio suca u ruku. Stoga molim, ako je ikako moguće, da se to izbjegava, jer ABA liga preko toga očito ne prelazi. Kažnjeni smo na svakoj domaćoj utakmici do sad i nadam se da će se to od utakmice s Partizanom okrenuti – kazao je Žilavec.

 


Tornado večeras u 18 sati na treningu Zadra
- U komunikaciji smo s Tornadom i nama su potrebni navijači. Svi navijači. Zadržat će se nekih par minuta i ja nemam ništa protiv toga – kazao je Jusup.
20. travanj 2024 14:15