ATLETSKA UTRKA HUMANITARNOG KARAKTERA 'Dani sjećanja na sve žrtve od Škabrnje do Vukovara'

ATLETSKA UTRKA HUMANITARNOG KARAKTERA

Treća atletska utrka održava se u Škabrnji pod nazivom „Dani sjećanja na sve žrtve od Škabrnje do Vukovara“. Utrka je humanitarnog karaktera na kojoj će se prikupljati sredstva za Pučku kuhinju u Zadru. Pokroviteljstva za ovu tradicionalnu utrku dali su Predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović, Ministarstvo hrvatskih branitelja na čelu s ministrom Tomom Medvedom, Zadarska županija na čelu sa županom Božidarom Longinom, općina Škabrnja, Grad Zagreb na čelu sa gradonačelnikom Milanom Bandićem koji šalje i svog izaslanika Kamera Halilija koji dovodi osam atletičara da istrče utrku.

Na utrci se očekuje preko 200 sudionika svih dobnih uzrasta od predškolaca, školaraca, kadeta juniora seniora pa do veterana.

Dolazak na utrku najavili su brojni zaljubljenici u trčanje iz cijele Hrvatske kako bi odali počast svim žrtvama Domovinskog rata, a Škabrnja i Vukovar su simboli stradanja.

- Trčeći, prisjećamo se patnje i suosjećamo sa svim žrtvama, a ujedno i pomažemo najpotrebitijima,  zaključio je general Mladen Mikolčević, direktor i idejni začetnik ove utrke.

Sve sudionike utrka očekuju spomen medalje, a ponajbolje pehari u ukupnoj konkurenciji.

- Mi iz organizacionog odbora zahvaljujemo svima koji će doći i podržavati nas, te koji nam pomažu u nastojanjima da razvijamo atletski šport u malim sredinama, kazao nam je Slobodan Mijolović, predsjednik Atletskog saveza Zadarske županije i član upravnog odbora Hrvatskog atletskog saveza.

Naslovnica Sport

Najčitanije