StoryEditorOCM
SportNAKON POBJEDE SONIK PUNTAMIKE NAD ŠKRLJEVOM

Igrač susreta - Filip Jošić!

Piše Ivica Gjergja
9. studenog 2019. - 21:20
Filip Josic 2

Sam početak susreta Sonik - Puntamike i Škrljeva u Jazinama nije bio obećavajući za domaćina.

U 15. minuti gosti su imali 18. koševa viška, a do tada se „pucalo“ sa svih strana po košu domaćina uz najveći angažman Ivana Batura i Ante Gospića iz Škrljeva. Nakon minute odmora, domaćini su krenuli agresivno, te isključili ovu dvojicu i do poluvremena došli do 34:41. Puntamičani su na početku treće četvrtine i poveli 43:41 nakon sedam uzastopnih koševa. "Otvorilo" se domaćinu uz nevjerojatnog Filipa Jošića koji je odigrao utakmicu za – deset!

Osim što je imao sjajan šut za tricu (4/5) "letio" je po terenu u oba smjera, asistirao, te pogađao iz teških situacija. Pod njegovim koševima gosti su se jednostavno predali, jer su u deset dana odigrali četiri utakmice, a Puntamičani su počeli slaviti (75:60). Domaće je do pobjede vodio Jošić, a pored njega istaknuo se Petani (18), te Banić (12).

Umor gostujućih igrača ne umanjuje želju mojih igrača. Znali smo odakle prijeti najveća opasnost i tek u trećoj četvrtini uspjeli smo primiriti ambicije gostiju. Mi se iz tjedna u tjedan dižemo, igramo sve bolje i konačno sve polako dolazi na naplatu. Sad nam slijede dva teška susreta Cibona i Zadar, a ono što za te momčadi moramo posebno korigirati jest ulazak u utakmicu. Dajemo protivniku u početku previše zalihe i tek onda počinjemo igrati – rekao je trener domaćih Šime Kraljević.

Junak domaćeg sastava Filip Jošić rekao je kako je utakmica bila izuzetno teška.

- Dogovorili smo se u svlačionici između dva poluvremena. Trener je tražio da igramo ono po čemu smo prepoznatljivi, a to je agresivnost, maksimalna koncentracija u obrani i vanjski šut. Ja sam odigrao moju najbolja utakmica do sada, zahvaljujem suigračima- rekao je.

26. travanj 2024 21:12