StoryEditorOCM
SportZADAR U PONEDJELJAK PROTIV ŠIBENKE

Martin Junaković "kontra svojih": Poznato je da ova dva kluba imaju dugogodišnje rivalstvo, međutim, meni će biti drago igrati na Baldekinu na kojem će se naći veliki broj mojih prijatelja i članova obitelji!

Piše D. Žura
10. studenog 2019. - 15:42
zadar_alba_berlin11-200919

Zadar se u regionalnoj ABA ligi nikako ne uspijeva maknuti s dna ljestvice, što se potvrdilo i nakon ogleda s Partizanom na Višnjiku. Kad će se prekinuti serija od šest poraza, bez ijedne pobjede? Nitko ne zna! Ali, stanje je krajnje mučno, vjerujemo kako stručnom stožeru, na čelu s trenerom Danijelom Jusupom koji je učinio baš sve da se brod pokrene, također nije nimalo ugodno. Urađene su i velike promjene u pogledu stručnog nadzora momčadi, odnosno, unutra su uskočili Tomislav Ružić kao neka vrsta "desne ruke", isto tako i Bernard Kotlar koji stalnim naporima nastoji Zadrane podignuti na višu energetsku razinu. U ovom trenutku još ništa od toga, u što spada i dovođenje mađarskog reprezentativnog centra Akosa Kellera, ne donosi opipljiv plod, međutim, strpljenje je nabolji lijek.

Između  obaveza u u ABA ligu ugurala se i HT Premijer liga, u kojoj Zadrani dobro guraju, imaju pet značajnih pobjeda i svega jedan poraz, onaj protiv Cibone u Zagrebu. Novi ispit je na Baldekinu, tamo ih očekuje, iznimno ozbiljan suparnik, Šibenka....

- Nedvojbeno, teška utakmica za nas pred punom dvoranom i to nakon ovog čudnog stanja što se tiče ABA lige, međutim, moramo se maksimalno koncentrirati. Potrebno je glavom ostati "unutra", jednako tako trebamo odigrati jednu vrhunsku utakmicu. Trenira se jako dobro i to se mora negdje pokazati, vjerujem da će to biti baš protiv Šibenke - kazao je Martin Junaković, razigravač zadarske momčadi, koji je dijete Baldekina. Njemu to neće biti prvi puta kako igra kontra svojih, ovoga puta na "narančaste" ide u dresu Zadra.

- Poznato je da ova dva kluba imaju dugogodišnje rivalstvo, međutim, meni će biti drago igrati na Baldekinu na kojem će se naći veliki broj mojih prijatelja i članova obitelji. I znam da će svi oni navijati za Šibenku. Kao profesionalac moram odigrati na najvišoj mogućoj razini, potisnuti na stranu bilo kakve emocije odraditi svoj dio posla i očekivati pobjedu – zaključio je Junaković.

Utakmica na Baldekinu igra se u ponedjeljak s početkom u 20 sati.

16. travanj 2024 13:33