SLOBODNO PENJANJE Ove godine deseti, jubilarni „Sveti Krševan Open!“

SLOBODNO PENJANJE

Jubilarni, 10-ti “Sveti Krševan Boulder Open” odžat će se  u penjačkoj dvorani SC Višnjik, u organizaciji PD Paklenica. Imali su prošle jeseni "popularni spidermani" mušku i žensku kategoriju penjača, a specifičnost nadmetanja jest u tome da se penjači penju bez osiguranja.

To znači, bez pojasa i užeta na visini od četiri, pet metara. Dobro, osiguranje su strunjače na podu, penje na nogama i ponekad - magnezij u prahu kojim se natrljaju dlanovi kako ne bi došlo do znojenja i klizanja.

PD je bio organizator i Krševan Boulder Opena 2018., natjecanja sportskih penjača i penjačica u čast Dana grada Zadra. Ukupno se tada postavio 21 smjer koji se u finalu smanjio na 4, a pobjednik i pobjednica su postali oni koji su s najmanje pokušaja savladali najviše smjerova. Krševan 2018. za penjačku sekciju domaćina ostat će poseban, zapisan brončanim slovima zlatnog sjaja, osvojila se premijerna medalja u muškoj konkurenciji, izvrsni Hrvoje Grancarić okitio se broncom i ulazi u povijest kao prvi muški domaćin na postolju natjecanja.

U subotu, 30.11., start je u 10:00 i  u nedjelju, 01.12. završetak u 13:00 sati u penjačkoj dvorani na SC Višnjik, ulaz je slobodan.

Naslovnica Sport

Najčitanije