StoryEditorOCM
SportODRŽANA SKUPŠTINA VESLAČKOG SAVEZA DALMACIJE

Veslački klub Jadran, drugu godinu zaredom, primio pehar za najviše osvojenih bodova u ukupnom poretku za Kup Dalmacije!

Piše Ivica GJERGJA
14. studenog 2019. - 11:41
ves

U VK Jadran održana je sjednica Vijeća klubova Veslačkog saveza Dalmacije na kojoj su podnijeta izvješća o radu saveza u protekloj sezoni i dodjeljene nagrade i priznanja za najuspješnije klubove u natjecanju za Kup Dalmacije.

Na početku sjednice prisutne je, u ime Veslačkog kluba Jadran, pozdravio Rino Rados, dopredsjednik Nadzornog odbora Jadrana, nakon čega je predsjednik Veslačkog saveza Dalmacije Juraj Gamulin iznio izvješća o radu saveza u prvih deset mjeseci 2019. godinu.

Naglasio je da je veslačka sezona protekla uspješno, održana su sva planirana natjecanja, među kojima i šest regata Kupa Dalmacije te pet regata mini kupa Dalmacije, posebno je naglasio uspješan nastup klubova Veslačkog saveza Dalmacije na Hrvatskom veslačkom prvenstvu u mlađim kategorijama, od kadeta do juniora. Ali i nastupe veslača iz dalmatinskih klubova na međunarodnim natjecanjima, Europskom i Svjetskom prvenstvu juniora.

Sva izvješća su prihvaćena jednoglasno od strane delegata klubova, te su dati i prijedlozi za poboljšanje rada saveza u idućoj sezoni. Nakon završetka proceduralnog dijela sjednice uručene su nagrade i priznanja najuspješnijim klubovima te pojedinim veslačima za postignute rezultate u protekloj sezoni.

Veslački klub Jadran, drugu godinu zaredom, primio je pehar za najviše osvojenih bodova u ukupnom poretku za Kup Dalmacije. Uz ukupnu pobjedu, veslači Jadrana najbolji su bili i u četiri od pet pojedinačnih kategorija, mlađim i starijim kadetima, mlađim juniorima i seniorima.


Veslači Jadrana u Zagrebu nastupili u tri kategorije!

U Zagrebu je održana prva kontrolna daljinska regata u pripremama za slijedeću sezonu. Veslalo se na Jarunu, na dionici od 8000 metara. Veslači Jadrana nastupili su u kategorijama mlađih juniora, juniora i seniora. Ovaj puta se veslalo bez zaustavljanja na okretištima pa je i brzina okretanja posada igrala važnu ulogu u konačnom izveslanom vremenu. Najbolji rezultat izveslali su Jakov Grković i Petar Miloš, koji su ostvarili drugo najbolje vrijeme u dvojcu bez kormilara mlađih juniora. Bernard Murtić i Ivan Mustać bili su peti u dvojcu na pariće mlađih juniora kao i Frane Bencun dok je u samcu juniora izveslao dvanaesto vrijeme Luka Pera. Još su nastupile Iva Karačić i Maris Milin u samcima seniorki i ostvarile osmo i sedamnaesto vrijeme natjecanja.

26. travanj 2024 21:04