StoryEditorOCM
SportKRENULA ŠKOLSKA NATJECANJA

Donosimo rezultate iz košarke, odbojke, šaha...

Piše Ivica GJERGJA
15. studenog 2019. - 15:19

U srednjoškolskoj košarkaškoj ligi dobro se „zakuhalo“. U pomoćnoj dvorani 3 u dvorani Krešimira Ćosića počelo je natjecanje u organizaciji Županijskoga saveza školskoga športa Zadarske županije i Zadarske županije. Na početku natjecanja bio je nazočan i županijski pročelnik UO-a za obrazovanje, kulturu i šport, Ivan Šimunić.

Rezultati 1. kola, skupina A:

Pomorska – Medicinska 69:36,

Nazor – Strukovna 40:39,

HTUŠ – Tehnička 51:58.

U potonjem susretu izdvajamo Tomislava Mihaela Buljana (HTUŠ). Ostavio je nadareni mladac "srce na terenu" i vukao momčad s 39 poena, ali ipak nije bilo dovoljno za pobjedu nad vrlo dobrim "tehničarima".

U skupini B igrali su:

Primijenjena – Baraković 11:68,

Grafička – Ekonomska 29:59,

MIOC – Klasična 54:21.

Igrač dana bio je Domagoj Horvat.

Kapetanski je poveo momčad Gimnazije Franje Petrića u prvenstvo i opravdao ulogu favorita natjecanja.

U pomoćnoj dvorani 4 u Dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku krenula je i Županijska odbojkaška liga. I to za srednjoškolke, u tom natjecanju sudjeluju ekipe iz 13 srednjih škola, podijeljenih u dvije skupine, a čast otvorenja pripala je SŠ Gračac koja se sa SŠ Biograd po prvi puta natječe i jedine su dvije škole izvan Grada Zadra. Rezultati 1. kola, skupina A: Tehnička – Gračac 2:0, Klasična – Poljoprivredna 0:2, Nazor – Grafička 2:0. Utakmica 2. kola: Gračac – Klasična 0:2. Preostali susreti drugog kola u ovoj skupini na rasporedu su 21. studenoga. Prije toga, u skupini B, prvo kolo igrat će se u ponedjeljak, 18.11.

U pomoćnoj dvorani 4, u Dvorani Krešimira Ćosića, na Višnjiku, završeno je gradsko odbojkaško prvenstvo za osnovnoškolke, trijumfom OŠ Krune Krstića.

Rezultati polufinala:

K. Krstića – Š. K. Benje 2:0,

P. Preradovića – Stanovi 2:1.

Utakmica za treće mjesto: Š. K. Benje – Stanovi 2:0.

Finale: K. Krstića – Stanovi 2:0.

U istoj pomoćnoj dvorani 4, održan je i prvi krug gradskoga osnovnoškolskoga prvenstva odbojkaša.

U skupini A Smiljevac je protiv Zadarskih otoka dobio utakmicu bez borbe i tako se plasirao u polufinale, a rezultati u skupini B su:

Stanovi – Š. K. Benje 2:0,

Š. Budinića – Stanovi 2:0,

Š. Budinića – Š. K. Benje 2:0.

Redoslijed: Š. Budinića 4, Stanovi 2 i Š. K. Benje bez bodova. U polufinalu u petak, 15. studenoga, igrat će Smiljevac i Stanovi (12), poslije čega će u finalu (13) igrati pobjednik spomenute utakmice i OŠ Š. Budinića.

Priredilo se i Županijsko prvenstvo osnovnih škola u šahu, u konkurenciji djevojčica pobjedu su izborile djevojčice OŠ Petra Preradovića Zadar. U konkurenciji dječaka najbolji su bili učenici OŠ Šime Budinića.

Dobili smo također i županijske predstavnike na Državnoj završnici u plivanju, za OŠ i SŠ. Gimnazija Vladimira Nazora bila je pobjednik u konkurenciji srednjih škola, dok je u konkurenciji osnovnih - OŠ Šimuna Kožičića Benje zasluženo osvojila naslov prvaka.

Ne smijemo zaboraviti da su dječaci i djevojčice OŠ Jurja Dalmatinca sa Paga županijski pobjednici natjecanja OŠ u - stolnom tenisu. Što reći nego čestitke svim sudionicima natjecanja!


U Zadru Svjetsko prvenstvo U-15!

Podsjetimo, da nam se bliži i Svjetsko prvenstvo u košarci U-15 za dječake i djevojčice, a koje se igra početkom iduće godine u Zadru i to u terminu 15.03.2020.- 22.03.2020. U organizaciji Hrvatskog školskog sportskog saveza i Županijskog saveza školskog športa Zadarske županije, pokrovitelji su Zadarska županija i Grad Zadar.

19. travanj 2024 10:18