StoryEditorOCM
SportMOŽE LI ZADAR PO JOŠ JEDNU POBJEDU? I TO U GOSTIMA?

Trener Jusup: Ne mislim da ako propustimo neku priliku da više nikad nećemo dobiti šansu za pobjedu

16. studenog 2019. - 20:50
split_zagreb18-010417

Zadar je u ladicu spremio pobjedu u HT Premijer ligi, poražena je Hermes Analitica , uvjerljivim rezultatom koji je zapravo slijed onoga što je priželjkivao trener Danijel Jusup, dakle, maksimalno ozbiljno i na najvišoj razini, bez obzira tko je od njegove momčadi na parketu.

- Neki od igrača Hermesa uz košarku rade i nakon posla dođu na utakmicu, pa ovo možda i nije najrelevantnije, no danas sam po prvi puta kod svojih igrača vidio naviku trčanja i pravovremenog dodavanja. To je moje viđenje košarke. Pred nama je sada dizanje na višu razinu. Naravno, protiv momčadi višeg ranga to neće lagano prolaziti. Ali moramo napraviti pomake u smjeru takve igre. Veseli me veliki broj asistencija. Htio sam odmoriti iskusnije igrače. Fizički smo ih pripremili i neka igraju. Mladi igrači se tako obrazuju i rastu – veselo govori Jusup uoči gostovanju u Baru.

U regionalnoj ABA ligi, slika je bitno drukčija od one u HT Premijer ligi, jer Zadrani još uvijek ne znaju što je pobjeda, iza sebe imaju šest poraza. Može li se konačno i njima ukazati sunce, obzirom da ih dočekuje Mornar koji igra u promjenjivom ritmu, iza njih je također serija poraza, obzirom da igraju na dva "kolosijeka".

Crnogorska momčad , sastavljena, kako to volim kazati od "američke šeste flote", ne daje ono što se od njih očekivalo. Uz to zbog napada jednog navijača na igrača Cedevite Olimpije, izrečena im je disciplinska mjera, sadržana u iznosu od dvadest tisuća eura , k tomu moraju igrati dvije utakmice bez gledatelja. Je li u toj činjenici Zadrova prigoda za trijumf?

Evo što je nakon Hermesa govorio trener Zadra, na temu gostovanja.

- Znate, ja uvijek na to gledam ovako: u toj ABA ligi mi moramo biti na našem maksimumu, bez obzira je li riječ o Mornaru, Cedeviti ili Zvezdi. Mislim, ako dobro odigramo i ako se poklope neke stvari, mi možemo dobiti Mornar, ma bilo koga. Nešto valjda i o nama ovisi ! Teško mi je govoriti i zato kažem da ne mislim da ako propustimo neku priliku da više nikad nećemo dobiti šansu za pobjedu. Uvijek idem s nadom i vjerom da nešto možemo napraviti i da ćemo šansu ako se ukaže nastojati uzeti. Recimo, u Laktašima smo tu šansu imali, ali je nismo uzeli, mislim da su tamo skokovi odlučili. Mi moramo biti koncentrirani i dalje – zaključio je Danijel Jusup.

Utakmica se igra u nedjelju s početkom u 18 sati uz izravan prijenos na programu Arenasport TV .

 

24. travanj 2024 06:11