StoryEditorOCM
SportEVO KAKO IZGLEDA HRVATSKA U NAJVAŽNIJOJ UTAKMICI

Izbornik u vatru poslao nezamjenjivog ratnika i najneiskusniju obranu u povijesti

Piše SN/SD
16. studenog 2019. - 20:50

Hrvatska na Rujevici od 20.45 igra utakmicu odluke. Osvoje li Vatreni bod protiv Slovačke, osigurat će plasman na EURO kao najmanje drugi u skupini E. Zlatko Dalić odlučio se na prokušanu varijantu - s Antom Rebićem i Ivanom Perišićem u prvih 11. Očito se priziva repriza Trnave. Prijenos velikog okršaja pratite na portalu SN.

                                                         HRVATSKA - SLOVAČKA (20.45)
HRVATSKA: Livaković - Barišić, Perić, Ćaleta-Car, Jedvaj - Brozović, Modrić - Perišić, Vlašić, Rebić - Petković
SLOVAČKA: Dubravka - Hancko, Škriniar, Vavro, Pekarik - Hamšik, Lobotka, Kucka - Mak, Rusnak, Boženik

 

19.20: Objavljeni su službeni sastavi! Kako je i najavljeno, Ante Rebić igra od prve minute u kombinaciji s Ivanom Perišićem, a Zlatko Dalić je zbog izostanaka Lovrena i Vide bio prisiljen u vatru poslati najneiskusniji obrambeni dvojac u povijesti reprezentacije.

Dino Perić večeras debitira, unutra je i Duje Ćaleta-Car, a zajedno su dosad upisali 218 minuta za A vrstu.

18.30: Ivan Gudelj, velikan Hajduka i bivši izbornik reprezentacije U-19, komentira za SN:

- Mislim da Rebić bez obzira na minutažu u Milanu, u kojemu nije dobio pravu prigodu i gdje bi apsolutno trebao igrati jer je doveden kao pojačanje, može biti starter protiv Slovačke. Svojom igrom na prethodnom Svjetskom prvenstvu i igrama u Eintrachtu iz Frankfurta pokazao je svoju kvalitetu. Ante treba početi utakmicu, nema nikakve dvojbe, jer on posjeduje nevjerojatnu snagu i prodornost koja je reprezentaciji potrebna. Mislim da je izbornik Dalić to prepoznao, isto kao i Niko Kovač ranije. Ova faza u Milanu je po meni prolazna, on će se sigurno izboriti za mjesto, a u reprezentaciji treba početi ovaj susret.

 


 

27. travanj 2024 01:27