StoryEditorOCM
SportU PETAK SE IGRA GRADSKI KOŠARKAŠKI DERBI

​Sonik-Puntamika: Bojimo se kazne zbog pirotehnike! Zadar: Bit će lijepo igrati pred punim Jazinama!

21. studenog 2019. - 15:01
zadar_jazine_arbanasi9-090119

Sedam dugih godina prohujalo je otkako su zadnji put jedan protiv drugog igrali dva gradska kluba, Sonik – Puntamika i Zadar, pa je njihov ogled u Jazinama zanimljiv isključivo s te točke gledišta. Kvaliteta je nedvojbeno na strani zadarske momčadi koju je, istina, viroza polegla u krevet, pa se utakmice koja je trebala biti na programu u srijedu, igra dva dana kasnije.

- Bitno je da mi kroz ovu utakmicu gledamo sebe i da se prezentiramo u najboljem svijetlu. Želimo kroz igru protiv Zadra vidjeti ima li smisla sve ovo što radimo na treninzima. Mi ćemo sutrašnji dvoboj iskoristi za pripremu sljedećih utakmica koje su nam puno važnije, a to je ona koja nas očekuje već u idućem kolu protiv Dubrave - rekao je Šime Kraljević, uvjeren u dobro popunjene tribine, uz opasku...

- Jednostavno moram naglasiti kako se nadam da će svi koji dođu u Jazine navijati na jedan kulturan način i bez ikakve pirotehnike, jer ukoliko na adresu kluba sleti nekakva kazna od 20-ak tisuća kuna to bi za naš klub i naš proračun bio jako težak udarac – zaključio je Kraljević. Na isti način razmišlja i Pero Perić, sportski direktor KK Sonik – Puntamika.

- U kontaktu smo s Tornadom, nadam se da će doći u Jazine i podržati oba kluba. Što se tiče osiguranja, ono će zasigurno biti jako kao protiv Šibenke, ne daj Bože da nam se dogodi neki incident i kazna, možemo zatvoriti klub nakon toga – misli Perić.

- Nadam se jednoj zanimljivoj utakmici u kojoj ćemo pokušati ostati što duže u egalu. Igramo nakon dugo godina protiv Zadra i nadam se punoj dvorani i da će gledatelji uživati u dobroj partiji s jedne i s druge strane. Ovo je za nas jedna od lakših utakmica jer nemamo nikakav imperativ rezultata koji je uvijek prisutan kada igramo s ekipama iz donjeg dijela ljestvice. Trebamo biti opušteni i odigrati najbolje što možemo i to je to – jednostavan je zaključak Dina Palčića, kapetana Sonik – Puntamike.

Iz zadarskog kuta oglasio se Martin Junaković...

- Sigurno da neće biti laka utakmica s obzirom da smo imali tih problema s virozom, nije nas bilo dosta na treningu. Mislim da će biti lijepo igrati u Jazinama, ako budu pune pogotovo. Trebamo uživati u toj utakmici i dati 120 posto iz sebe i da odradimo tu utakmicu maksimalno i da pobijedimo.
Vidio sam dosta puta dok sam bio manji na televiziji i dan danas puno puta izađu klipovi na YouTubeu volio bi da donekle bude vrhunska atmosfera i sigurno će biti lakše igrat u punoj dvorani nego u praznoj – veli Junaković, koji se osvrnuo i na stanje u ABA ligi
- Imamo problem u ABA ligi i rezultat, baš ne izgleda najbolje i mislim da u hrvatskom prvenstvu trebamo maksimalno držati taj rezultat i nivo koncentracije i davati maksimum iz svake utakmice da držimo taj pobjednički niz u prvenstvu i da se u ABA ligi "refamo" negdje. Postavili smo neke ciljeve koje mislimo da su realni i dohvatljivi obzirom kako ekipa izgleda, kako radimo i kako treniramo i nadamo se svi da ćemo doći do kraja – misli Junaković.

Utakmica se igra u petak na večer s početkom u 19 sati.

 

Zadar odustaj od ABA lige?

- Svima je jasno da je tih 0-7 ružno za vidjeti i možda nerealno u ovom trenutku, međutim neke utakmice koje smo nominalno trebali dobiti, najprije Krka i Cibona kući, tu smo kiksali i tu nema opravdanja. Treniramo dobro, držimo se zajedno, dobra smo klapa i najbitnije je da u glavama ne padnu, ima još dosta utakmica i ima dosta stvari koje treba popraviti i kako je i trener rekao idemo dalje hrabro i snažno iz utakmice u utakmicu pa ćemo vidjeti što će nam to donijeti.
Činjenica je da smo Cibona i mi ekipe s najnižim budžetom i to daleko najnižim u ABA ligi. Sada igramo ABA ligu, a dogodine što će biti i što će biti u budućnosti o tome možemo pričati tada, za sada smo tu gdje jesmo i borit ćemo se svaku utakmicu da što bolje odigramo i da ostvarimo što bolji rezultat, ali da se razmišlja o toj istoj budućnosti, da – kazao je Branimir Longin, sportski direktor KK Zadar, čime je izravno potvrdio pisanje Slobodne Dalmacije kako je ulazak u neko od FIBA-inih natjecanja posve izvjesno, rekli bismo i cilj.

25. travanj 2024 03:17