StoryEditorOCM
SportUOČI PETOG IZDANJA MALONOGOMETNE LIGE ŽENA

Luka Marinović: „Vodit ćemo jednu od glavnih uloga i hvatati četvrto mjesto“!

Piše Ivica Gjergja
4. prosinca 2019. - 18:50
rebeka

Sljedećeg vikenda počinje se odigravati peto izdanje Prve Hrvatske malonogometne lige žena (HMNLŽ). U njemu i ove godine sudjeluje MNK Futsal Super Chicks iz Poličnika, trenera Luke Marinovića. Izmijenjen je način i sustav igre, te se igra po dvokružnom sustavu nakon kojih će biti poznate i nove osvajačice prvenstva.

Liga inače ima devet klubova, a prvak je Alumnus. U ekipi „čiksica“ došlo je do promjene u rosteru, pa na natjecanju sudjeluje s tri nove igračice.

- Ove godine pristupile su nam tri igračice, Ina Fridrih koja će pored toga što će igrati s nama igrati i veliki nogomet u ŽNK Donata. Rebeka Bačar, reprezentativka Slovenije, te mlada hrvatska reprezentativka U-17, Dora Adamović. Klub su napustile Ena Pernar, koja je otišla u MNK Vinkovci, te Elizabeta Balić koja je zbog privatnih obaveza „okačila patike o klin“. Kao što znate Liga je povećala sa sedam na devet klubova tako da će sigurno biti jako teško i dugo prvenstvo. Povećao se i broj utakmica pa će svaki klub odigrati 16 susreta što će prvenstvu dati još veću dozu neizvjesnosti. Mi smo spremni i sa velikim nestrpljenjem iščekujemo početak sezone. Smatram da smo „napravili“ - uigrali dobar tim i da ćemo sigurno je voditi jednu od glavnih „riječi“ u susretima, te da bi ove godine gledajući optimistički mogli visoko letjeti. Uostalom na svemu tome smo dosta radili, rekao je trener Luka Marinović, te dodao kako je cilj biti među četiri prve ekipe, što je, po njemu, objektivno i ostvarivo.

 

 

Raspored odigravanja turnira:

07/08. prosinca u Vinkovcima,

14/15. prosinca Popovača,

25/26. siječnja 2020. godine, Zagreb , Sutinska vrela.

08/09. veljače 2020. godine, Đurđevac,

15/16. veljače 2020. godine Zadar, dvorana OŠ Zadarski otoci.

20. travanj 2024 14:41