StoryEditorOCM
SportSLAVLJE U JAZINAMA

Sonik Puntamika "tricom" uzela pobjedu protiv Splita!

7. prosinca 2019. - 22:23
jazine_zadar10-061117

ZADAR – Dvorana: Jazine. Gledatelja: 120. Sonik – Puntamika – Split 93 : 90 ( 16:19 , 20:25 , 26;21 , 31 : 25).

Suci: Kardum , Gracin i Pavičić.

SONIK – PUNTAMIKA: Jošić (17), Jerkov, Palčić (4) , Cvitković (9), Jurjević (4), Banić (8) , Barbaroša, Keserović, Špralja (9), Popić (25), Petani (4), Segarić (13).

SPLIT: Perković (18) , Rebić (1), Kedžo (13), Gabrić (10), Cunningham , Runjić (5), Marčinković (18) , Bajo (11) , Kovačevič, Vrgoč (4) , Morris (13).

 

Slavlje u Jazinama! I to kakvo, jer je Sonik Puntamika, "tricom" Filipa Jošića, koja se praktički stopila sa zvukom sirene za kraj, uzela pobjedu protiv Splita!

A završnica je, doista, bila posve šokantna, posebice stoga što je zadarska momčad osamnaest sekundi prije isteka četrdesete minute, imala zavidnih 90:85! Onda su "žuti" priredili "triler", odnosno, najprije je Toni Perković, od dva slobodna pogodio jedno, skočio je Mateo Kedžo, te zabio "dvicu", potom je promašio dodatno bacanje, lopta je došla do Perkovića koji se digao i pogodio šut za tri poena!

Svjetlilo je na semaforu 90:90, Puntamičani su krenuli u zadnji napad kojeg je odlično vodio Juraj Segarić, probio je prvu crtu obrane i loptu vratio na vanjsku poziciju gdje ju je spremno dočekao Jošić i smjestio u koš! Veselju nije bilo kraja!

Inače, dugo je bila posve izjednačena utakmica, dugo se držalo 23:23 i nedugo zatim Splićani su u svega tri minute napravili seriju 15:0, najviše se u tim trenucima isticao Pavle Marčinković, pomogao mu je i Bruno Rebić!

Nikako se Puntamika nije mogla braniti. Činilo se kako je sve otišlo na mlin gostiju, stekao se dojam skroz uspavanih i sigurnih u pobjedu. Ali, nakon što su spustili ruke kao grogirani boksač, zadarska je momčad krenula prema završnom udarcu.

Najprije je Jošić tricom svoje skorz približio, iza toga je "naslonio" još dvije, jednu je dodao Segarić. Ako nije išlo izvana, Puntamika se oslanjala na izvrsnog Josipa Popića kojeg ni dvojica nisu mogli zadržati ispod obruča. Prednost do koje su došli domaćini, mudro su čuvali, tako da ni serija Perkovića i poeni Marčinkovića nisu donijeli njihov odlazak u plus. Ostalo je opisano ranije...

16. travanj 2024 22:18