StoryEditorOCM
SportDEGUSTACIJA MLADIH VINA U NADINU

Kako je bivši nogometaš Josip Šarić Max postao nagrađivani vinar

Piše Ivica Gjergja
10. prosinca 2019. - 16:26
Maxs odličjem

Kad se hoće sve se može, pa i nogomet zamijeniti vinogradarstvom.

Ne samo zamijeniti, nego za uložene plodove rada u vinogradu biti nagrađen za jedno od najboljih vina na području  Nadina – u Benkovčkom području. Pa tko je naš nogometaš - vinogradar, Josip Šarić - Max iz Zemunika?

Igrao je nogomet kao kadet, junior i senior u NK Zadru, nakon toga prešao u Koprivnicu i u tamošnjim klubovima Koprivnici i Slavenu Belupu. Pa u Croatiji iz Sesveta, da bi jedno vrijeme bio u Velebitu , Primorcu iz Biograda i na kraju u NK Zemuniku, gdje i završava nogometnu karijeru.

Kada se "smirio", ostavio se nogometa, oženio se, stvorio obitelj i prionuo poslu u vinogradu uz potporu obitelji.  Max kaže da je to njegova druga ljubav, on vinograd mazi i pazi, isto onako kao što je pazio i mazio nogometnu loptu koja ga je dok je igrao „slušala“. Ništa ne prepušta slučaju, a koliko voli vinogradarstvo  vidi se i po tome da upisao školu  vinarstva u Varaždinu. Ušao je u sve pore vinogradarskog "života" zahvaljujući poznatom vinaru Željku Vrsaljku, koji mu je svojevrstan mentor.

Kada je u pitanju vinograd, za njega nema nepoznanice. Proizvodi odlična vina, a za svoju „Ružu hrvatsku“ na jednom od „kušanja“ u Nadinu, Max je osvojio zlatno odličje. Iako mu je falilo još samo nekoliko bodova do šampiona, zadovoljan nam je kazao:

- Što vam reći, sretan sam! Ono što predano, marno i konstantno radim u vinogradu daje plodove. I sada sam dobio odličje, što je potvrda da je moj proizvod odličan i da se može konzumirati. Kad govorim o konzumaciji sjetio sam se jednog profesora iz ove struke koji je rekao “ako hoćeš biti sretan danas, napij se”. S ovim vinom to se može.  Kada se pije moj proizvod, to je zadovoljstvo. Lijepog je okusa, boje i mirisa, sve ono što treba jednom vinu. Teško je hvaliti svoje,  ali  tako je. I nadam da će se tako i nastaviti ubuduće, da je ovo s odličjima  tek početak, kazao nam je vidno zadovoljan Max. 

 

 Max-ova tri odličja!
U posljednje dvije godine od kad se bavi vinogradrstvom Max je dobio tri odličja. Prvo, za svojevrsno “probijanje” u vinogradarstvu dobio je odličje u Ludbregu, natjecanje “Trsek”. Drugo odličje dobio je u Benkovcu, a posljednje prije nekoliko dana u Nadinu. 
26. travanj 2024 05:08