StoryEditorOCM
SportMOŽE LI KK ZADAR SUTRA NASTAVITI USPJEŠAN NIZ U ABA LIGI

Mavra: Trebaju nam "male" pobjede u iduće četiri utakmice! Jusup: Moramo zaboraviti prošli poraz od Krke!

28. prosinca 2019. - 20:00
zadar_cedevita9-241119

Svoju uspješnu misiju u ABA ligi iskazanu kroz tri velike pobjede, košarkaši Zadra , žele nastaviti u Novom Mestu gdje ih dočekuje Krka. Još sredinom mjeseca listopada upravo je Krka "presudila" treneru Nazoru, jer su slavili na Višnjiku (85:77), što je potaknulo promjenu na zadarskoj klupi. I Danijel Jusup se podosta namučio dok se zakoračilo u gore spomenute pobjede i sad je na njemu i igračima, da u gostima pokažu jednako dobro lice, odnosno, igru dostojnu novih bodova koji u konačnici mogu značiti spas od ispadanja.

Priča se dodatno zakomplicirala , jer je Igokea na svom parketu "isprašila" Mornara i otišla na tri pobjede jednako kao i Zadar, uz opasku kako u ovom trenutku imaju prednost u odnosu na Zadar kojeg su u prvom krugu pobjedili....Vratiimo se na Krku....

- Mislim da nam svima jedino pobjeda treba biti na pameti. Jasno je da ta pobjeda važi duplo u borbi za opstanak. Što se tiče njihove igre, oni su kao i mi, dosta promjenjivi. Gubili su od "manjih" kući, pa su sad opet zamalo FMP "skinuli" vani. Toplo - hladno igraju, sigurno su doma nezgodni. Znam ja to i od lani, nezgodna dvorana, veće ekipe se opuste tamo. Nije baš ugodno za igrati. Morat ćemo dati sve od sebe da pobijedimo – kazao je Dominik Mavra, organitor igre Zadra.

Nakon što je Zadar zaplovio pozitivnim nizom, valjalo je spustiti "loptu na zemlju", na čemu se kroz tjedan radilo.

-Važno je, prije svega mentalno, da shvatimo da možemo napraviti dobre stvari. Ali, sve te pobjede bez ovih "malih"  u ove četiri utakmice koje nam idu, neće puno značiti . Mislim da je to samo dobra podloga za ovo što nam slijedi – drži Mavra, kojeg osobito veseli što postoji velika sinergija s publikom.

Za očekivati je kako će jedan dio njih potegnuti i do Novog Mesta...

- Predivno je kad ima određeni broj ljudi u dvorani i kad se povežemo svi skupa . Skupa branimo, skupa napadamo, to je super, jako lijep osjećaj na terenu – veselo će Mavra.

Prvi je potrebu za stišavanjem euforije na površinu izvukao trener Danijel Jusup, pa je njegov zadatak bio približiti igračima kako nikakvo opuštanje nije dobro. Onda je loptu vratio na parket...

-Mislim da oni čak imaju sličnu koncepciju kao Zadar. Na bekovskim pozicijama imaju igrače koji stvaraju višak.Imaju centra koji je sličan profil kao Akos Keller .Imaju odlične šutere .Oni mogu stvarno dobro igrati, ne samo kući nego i gostima. Vidjel ismo protiv FMP-a , imal isu takoreći dobivenu utaakmicu. Mislim da će to biti jedna zahtjevna utakmica i za njih i za nas – kazao je Jusup, koji je mišljenja kako nije nimalo dobro razmišljati o prvoj utakmici u kojoj je Krka bila bolja....

- Budemo li razmišljali o prošlom porazu, izgubit ćemo sigurno .Najvažnije nam je da pokušamo, ako možemo, doći do jednog pozitivnog rezultata.Tri pobjede dosada daju nam, neću reći luksuz, ali ne moramo razmišljati o koš razlikama . Kad tako čovjek razmišlja, ostane bez ičega - oprezan je Jusup.

Utakmica se igra u nedjelju s početkom u 18 sati, uz izravan prijenos na programu Arenasport TV-u.

 

 

23. travanj 2024 23:17