StoryEditorOCM
SportZAUSTAVLJEN NIZ POBJEDA U ABA LIGI

Zadar prednost 'bacio' u Krku: koštala ih katastrofalna trica i promašena slobodna bacanja!

29. prosinca 2019. - 22:00
zadar_krka9-141019

NOVO MESTO – Dvorana "Leona Štuklja". Gledatelja: 1300. Suci: Koljenšić (Crna Gora), Nedović (Slovenija) i Stefanović (Srbija).

KRKA – ZADAR 76:74 (18:18, 19:17, 25:20, 19:14).

KRKA: Cosey (17), Jones (6), Marineli, Škedelj, Pašalić (6), Stipaničev, Fifolt, Balažič (8), Jošilo (8), Rakićević, Lapornik (17), Ramljak (14).

ZADAR: Uljarević, Allen (21), Ivanov (10), Ahmed (1), Palokaj, Vuković (12), Junaković, Mavra (5), Fundić (6), Planinić, Keller (12), Gilbert (7).

Svoju misiju velikih pobjeda u ABA ligi, momčd Zadra "bacila" je u Krku, koja je praktički uzela ono što im je suparnik u završnici utakmice ponudio kao na blagdanskom pladnju!

Uz to, ukoliko odođe do mogućeg križanja u borbi za ostanak, imaju ogromnu prednost u odnosu na Zadrane, jer su oba puta slavili.

Uglavnom, ovoga puta Zadar je posrnuo na pozornici u posve dramatičnim zadnjim minutama, čak i sekundama utakmice. Ramljak je kod zadarskog vodstva 72:71 pogodio ključnu "tricu", iza toga Zadranima nisu dobro sjela dva napada.

Kako se igrala "penal" završnica, slobodna bacanja bila su glavno mjesto odakle se ciljalo pobjedu. I u nizu nespretnih okolnosti, Jošilo je jednim promašenim bacanjima otvorio put nade, jer je na drugoj strani Mavra imao prigodu šutirati dva puta s iste crte kao i Jošilo. Nažalost, promašio je oba, međutim, priskočio je Vuković i zabio! 

Popravio je svojeg kolegu, koji je u odlučne minute ušao posve iscrpljen, jer je praktički svojim loptama "hranio" suigrače, sve dok iz sebe nije izvukao zadnje atome snage. Zašto mu se nije našlo barem malo vremena za odmor, odgovor ne može ponuditi potpisnik ovih redova. Cosey je također promašio jedno bacanje i ostavio Zadru petnaest sekundi za napad, Ramljak je dobro pritisnuo Allena, tako da je curilo vrijeme, digao se Ameriknac na šut za tri poena i promašio. 

Otišlo je i vrijeme, k tomu je i lopta završila u rukama slovenske momčadi. 

Ključnim pak trenutkom u kojem se krenulo u propadanje dogodio se skoro šest minuta prije kraja, naime, Keller je ničim izazvan izgubio loptu na centru, otvorio domaćinu kontru, umjesto da se njegova momčad digne na vjerujemo već tada nedostižnu razliku. 

Ranije, igralo se "promjenjivo oblačno", u prijevodu, Krka i Zadar u ne baš lijepoj igri koju se može opravdati i važnošću dvoboja za oboje, mijenjali su se u vodstvu. Kad se sve sabere, onda je nemoguće ne izvući dva ključna statistička podatka koja zorno kazuju razloge nimalo ugodnog poraza. Krka je imala 10-28 šut za "tricu", Zadar pak mizernih 3-22 i još očajnija slobodna bacanja, čak trinaest promašenih (13-26), što je sve skupa previše skupo plaćeno!

27. travanj 2024 02:02