StoryEditorOCM
SportFOTO: NAKON DEBELOG MINUSA DO ČETVRTE POBJEDE

Zadar deklasirao Mega Bemax na Višnjiku!

Piše D. Žura
5. siječnja 2020. - 21:14
mega_zadar9-050120

ZADAR – Dvorana: " Krešimir Ćosić".Gledatelja:4000.  Zadar – Mega Bemax 106  :  100   ( 22 :26,25:25,19:24, 40:25).

Suci: Radojković i Peić (Hrvatska), Nikolić ( Serbija  )

ZADAR:Uljarević, Allen(22) , Ivanov(15) , Ahmed(4) , Palokoaj, Vuković ( 28) , Junaković(9) , Mavra(15), Fundić ,  Planinić , Keller , Gilbert(13).

MEGA BEMAX: Mišković(14) , Perry819) , Atić(13) , Marjanović(3) , Ašćerić (3) , Simonović(23) , Nenadić(10) , Cerovina, Macura , Tanasković(9) , Mesiček(9).

Srce je mnogima kucalo jače nego inače, jer se Zadar nakon debelog minusa  uspio izvući i doći do četvrte pobjede , te na taj način u ovom trenutku izbjegao posljednje mjesto. Što se  matra velikim rezultatskim uspjehom! Nije bilo nimalo lako, međutim, kad je bilo najvažnije znali su povući u početku Ivanov, kasnije Vuković, pa Mavra, dok je završne partiture odradio Allen. Mega Bemax  će se dugo pitati kako su u zadnjoj četvtrini uspjela primiti 40 poena, očito  su na čettiri ipo minute prije kraja kad su imali deset viška pomislili da je kraj.  Na zadovoljstvo zadarskih navijača, momčad , isključivo momčad , nije prestala vjerovati u pobjedu!

Početak iz najružnijih snova za zadarsku momčad, koja je tek nakon tri ipo minute upsjela ubaciti svoje prve poene, tricu je pogodio Ive Ivanov. Nije dugo trajao kakav takav povratak, jer je i Mega Bemax ubacila dva puta s iste udaljenosti, nije iz kuta domaćih navijača nimalo lijepo izgledalo njihovo vodstvo 13:4! Imali su u tom razdoblju  i agresivnu obranu, tjerali Zadrane  na pogreške, srećom , nešto kasnije se se pribrali, došli do zraka, vratila im se krv u glavu, pa su izgledali suvislije. 

Ulaskom Domagoja Vukovića uvelike se umanjilo učinak Marka Simonovića u reketu, jer mu Akos Keller nije bio dorastao suparnik, međutim, gosti su imali odličan šut za tri poena. Jest znali su im uzvratiti uvijek borbeni Ivanov i Vuković, nešto je pomogao Martin Junaković, ali je izgubio previše lopti.  I kroz drugu četvrtinu stalno se provlačilo ime Vukovića, bilo ga je posvuda, pa se napose  njemu  može zahvaliti što se gosti nisu rezultatski značajnije odvojili, jer su u toj dionici zabili pet "trica". Svega jednom se Zadar nalazio u vodstvu, i to nakon Vukovićeve "trice", međutim, svejedno u  velikom broju poena Mega je bolje profitirala uoči poluvremena .

Opet se Zadar pogubio, nisu imali ni glavu ni rep, preživljavali su tek na pojedinačnim izletima, Bryona Allena, pa Ivanova i Vukovića, dok je beogradska momčad strpljivo grdila napade, tražili su slobodnog čovjeka na šutu i u toj priči ponovno su imali dobar učinak izvana, tri "trice", jednom  Kendrick Perry, drugi put Simonović, treći u nizu bijaše Edin Atić koji je postavio  najveće vodstvo gostiju 75:62, na početku tridesete minute. Mega je imponirala mirnoćom, nisu se gubili ni u trenucima kad bi se  Zadar nešto ozbiljnije približio u rezultata.

Uvijek su imali odgovor , zapravo u četiri minute igre sve su zabijali Simonović i Mišković koji im je donio 83:69, praktički najveću prednost. I onda je Zadar svoju snagu pronašao u Dominiku Mavri, najprije je pogodio za tri poena i zaradio dodatno bacanje koje je realizirao, potom je opet dva puta  bio precizan s crte slobodnih, da bi svojom drugom "tricom" Zadrane spustio na svega šest poena  manjka.  Iza toga uslijdila je prava kanonada koševa, mega je punilapreko perryja, dok je Zadar imao više raspoloženih , ušao je  u očekivanu seriju  uvijek od publike osporavani Allen, vukao je kao lav, Vuković je spremio "otpadak"  potom i "tricu", Gilbert je donio poravnanje 98:98, a Allen pogodio dva slobodna , dok je na drugoj strani Atić zakucao za 100:100!

Drama je mogla početi , jer je na semaforu  stajalo manje od minute do kraja dvoboja. Vuković se pokazao kao specijalac za izgubljene situacije,  zabio je kad su se u dvorani svi uhvatkli za glavu nakon promašaja Allena, Mega je upropastila napad za izjednačenje, a Allen se iskupio mirnom rukom kod izvođenja bacanja, postavio je 104:100 i gostima ostavio  devet sekundi za zadnji napad koji nije  ništa promjenio Perry je promašio na šutu za tri poena.

Slavlje je krenulo!

 

25. travanj 2024 08:21