StoryEditorOCM
SportVIJESTI IZ KK JAZINE ARBANASI

U redove Cedevite Junior otišao David Ušić

Piše Ivica Gjergja
6. siječnja 2020. - 12:05
gorica_trening08-111016

U Novu godinu KK Jazine- Arbanasi ulaze oslabljeni. Naime, prije nekoliko dana redove ligaša napustio je Matej Buovac (Island), a u redove Cedevite Junior otisnuo se David Ušić. Podsjetimo da su Jazine - Arbansi odigrali u ligi 11 susreta i svih 11 pobijedili, te uvjerljivo vode na vrhu ljestvice. Hoće li ostati na tom mjestu i poslije odlaska ove dvojice darovitih igrača, ostaje nam tek za vidjeti.

- U mom novom klubu je dosta mladih talentiranih igrača, dobro se radi i mislim da program kojeg provode ima budućnost. Liga je dosta izjednačena, imamo dosta prostora da nešto napravimo već ove sezone, vidim nas u nekakvoj završnici. Hvala Jazinama Arbansima na provedenim lijepim trenucima u Jazinama, kazao je Ušić na odlasku.

Tko je David Ušić?

David Ušić (26 godina, rođen 5.6.1993. Velika Gorica), 205 cm visoki krilni centar, polusezonu je proveo u Jazinama Arbanasima. Sin je nekadašnjeg prvaka Europe s Cibonom, Svena Ušića, a karijeru je započeo u Velikoj Gorici da bi s 19 godina preselio na dvogodišnji studij u SAD, na Florida Institute of Technology, odakle se vratio u redove KK Zagreba 2014. U više navrata igrao je za KK Goricu, ali i niz hrvatskih prvoligaša - Vrijednosnice Osijek, Hermes Analitica i Škrljevo prošle sezone, a imao je i epizodu u francuskom drugoligašu CS Gravenchon Basket.

 

25. travanj 2024 07:11