StoryEditorOCM
SportRIJETKI SU BILI OPTIMISTIČNI U OGLEDU ZADRA PROTIV MEGA BEMAXA

Na krilima Vukovića su uspjeli! Evo kako Domagoj komentira utakmicu, odnos s trenerom, ali i navijače...

7. siječnja 2020. - 10:35
zadar_cibona21-191219

Samo su rijetki bili optimisti, kroz ogled Zadra i Mega Bemaxa u kojem su gosti dominirali sve do nešto manje od pet minuta do kraja, kako će domaćini iz priče isploviti kao pobjednici. Srećom vjerovala je momčad, koja je u trenucima kada se slamao otpor suparnika, dobila i valjanu potporu s tribina. Do tada, svi su zajedno strahovali za konačni ishod, jer je Mega imala i plus 14, a onda je krenula zadarska lavina. U nizu ključnih igrača, već su izdvojeni Ive Ivanov, kao i Bryon Allen koji mnogima ide na živce, da bi ga na kraju "nosili na ramenima". Svoje je dao i Dominic Gilbert i to kroz zapažen brojke, 4-4 za dva poena, 1-1 za "tricu". Sveukupni dojam otišao je na stranu Domagoja Vukovića koji se uvelike potrudio iskoristiti pružene mu minute. Riječanin je po završetku dvoboja iskazao veliku iskrenost na temu ostvarene pobjede koja ih je odmaknula s dna ljestvice ABA lige....

- U svlačionici smo međusobno porazgovarali na tu temu i stvarno ne znamo kako smo uspjeli izvući utakmicu s pobjedom. Mislim da smo vjerovali u nju, dobro smo odigrali i što je najvažnije nismo odustajali. To je bio jedini recept – kazao je Vuković, ne propustivši se osvrnuti na ono što je momčad dobila s tribina, baš kad je trebalo...

- Podrška navijača je genijalna. Baš je užitak igrati pred ovakvom publikom – kratko, ali s podosta osmijeha na licu izgovorio je ovu rečenicu Vuković.

Čovjek je zabio ključnu "tricu" i pokupio "otpadak" kojeg je kasnije kao važan trenutak Zadrove pobjede istakao Dejan Milojević, trener Mega Bemaxa.

Nedvojbeno, Vuković koji ove sezone ima prosjek minuta provedenih u igri manji od devetnaest, što je u najmanju ruku čudno. Jer ne samo protiv Mege, nego recimo i u porazu protiv Krke Domagoj je vukao ponajviše, ali nažalost, nije dočekao radost kao u ovoj iznimno važnoj pobjedi. Neupitno je kako je iza Vukovića izvrsna partija, jedna od najboljih otkako je u Zadru. Možda bi ih bilo i više, da mu se više vjerovalo?!

- Nemam što misliti. Najbolja je definitivno partija u dresu Zadra, vjerojatno i u karijeri s obzirom na to da je ostvarena i bitna pobjeda. Dobro surađujem s trenerom, on mi daje slobodu u igri što mi puno znači, a ja mu mislim vraćam na dobar način. Nebitno mi je na kojoj poziciji igram. Odgovara mi i tri, četiri i pet, samo da igram i da imam određenu slobodu u igri. Volim asistirati, drago mi je šutnuti i otvorenu tricu, jednostavno uživam igrati, ističem - kad sam slobodan u igri, zaključio je Vuković, koji vjeruje da i u Osijeku u HT premijer ligi, u utorak na večer (20 sati), može ponoviti odličnu igru.


Vuković u brojkama
Ukupan šut : 10- 15.
Šut za dva poena: 6-9.
Šut za tri poena:4 -6.
Slobodna bacanja: 4-5.
Ukupno: 28 poena.
Skokovi: 13 ( 4 u napadu – 9 u obrani)
Asistencije: 4
Osvojene lopte : 2
Izgubljene lopte : 1


Danijel Jusup o igri Zadra
- Mislim da smo prve tri četvrtine izgledali konfuzno. Nismo se ni trudili odigrati ono što smo se dogovorili. Kao da je nekakva žurba ušla u nas. Mega je momčad koja sve kažnjava. U prvom poluvremenu smo primili 51 poen što dovoljno govori. Loše smo se branili, a kada bismo se vraćali nikako nismo uspjeli prelomiti, već bismo im davali da naprave 7-8 razlike. No, cijelo vrijeme smo vjerovali da možemo pobijediti i to nam se na koncu vratilo. Igrači su povukli, publika se probudila i stigli smo do važne pobjede – kazao je nakon utakmice Danijel Jusup, trener Zadra, koji je praktički u ranije spomenutoj briljantnoj četvrtini dirigentsku palicu prepustio igračima u ruke. Oslobođeni svih mogućih "okova", nadigrali su, upravo od Jusupa toliko hvaljene polaznike srpske košarkaške školu, odnosno, sustava igre koji donosi rezultat. A Mega Bemax zadnja na ljestvici?

25. travanj 2024 13:20