StoryEditorOCM
SportOVO JE TEK JEDAN DIO NJENIH POSTIGNUĆA

Chiara Jerolimov, porijeklom iz Preka, državna je prvakinja u tenisu!

Piše Naši školji
11. siječnja 2020. - 23:40

Trinaestogodišnja Zadranka Chiara Jerolimov državna je prvakinja u tenisu u konkurenciji parova do 14 godina, pišu Naši školji.

Titulom državne prvakinje Chiara, inače članica TK Zadar 08, okrunila se sa svojom partnericom Nerom Tešankić iz TK Olimpija Osijek 1984, pobijedivši u finalu par Brnić – Stojanović rezultatom 7:5 7:5.

U pojedinačnoj konkurenciji Chiara je osvojila treće mjesto, a u polufinalu ju je porazila partnerica u parovima Nera Tešankić rezultatom 6:4 6:7 2:6.

Uspjehu na Državnom prvenstvu U 14, koje je danas završeno u Zagrebu na Velesajmu u organizaciji TK Zagi, prethodili su odlični rezultati koje je Chiara osvajala u proteklih pet godina: dalmatinska prvakinja do 10 godina  pojedinačno, viceprvakinja Hrvatske pojedinačno do 12 godina i prvakinja Hrvatske u parovima do 12 godina.

– To je samo dio Chiarinih postignuća u tenisu kojemu je posvećena od osme godine. Njezinu sobu krase 74 pehara osvojena na mnogobrojnim natjecanjima, a prema riječima trenera, pred Chiarom je blistava sportska budućnost, govori majka Ivana Jerolimov, koja kćer prati na svim sportskim putovanjima.

Prije tenisa Chiara je trenirala nogomet, atletiku, skokove u vodu i gimnastiku i u svim tim sportovima bila je dobra, ali dolazak u TK Zadar 08 i rad s trenerom Lovrom Rončevićem, koji je, kao i Chiara, porijeklom bodul, iz Lukorana, bio je prijeloman.

– Trener Lovro Rončević odmah je prepoznao Chiarin talent i već nakon tjedan dana rekao je suprugu Davoru i meni da naša kćer ima strašno velik potencijal. Chiara sada radi u kombinaciji s trenerima Lovrom Rončevićem i Ivom Kardum te kondicijskim trenerom Jurom Šangom, a sve pod budnim okom fizijatra dr. Ive Lordanića iz Poliklinike Therapia, kaže gospođa Jerolimov te ističe da je Chiara učenica Privatne osnovne škole Nova u Zadru i da od svih profesora i ravnateljice ima punu podršku i razumijevanje zbog čestih izostanaka.

Obitelj Jerolimov živi u Zadru, ali inače su iz Preka, gdje Davor i Ivana rade, a Chiara provodi praznike s prijateljima i brojnim rođacima.

Trenutačno zauzima 109. mjesto na europskoj listi tenisačica i upravo je ovih dana postala članica hrvatske reprezentacije.

26. travanj 2024 13:18