StoryEditorOCM
SportU UTORAK JE NASTAVAK KUPA KREŠIMIRA ĆOSIĆA

Hrvatski kuriozitet: u treći krug natjecanja ušle četiri ekipe iz Zadra, tko će na koga...

Piše I. Gjergja
13. siječnja 2020. - 17:05

U treći krug Kupa Krešimira Ćosića iz Zadra su se plasirale čak četiri ekipe, što je s obzirom na veličinu Zadra svojevrsni kuriozitet u hrvatskoj košarci.

Tako će KK Zadar na megdan Alkaru, Sonik Puntamika će u drevnim Jazinama odmjeriti snage s Jazinama Arbansima, a najmlađi drugoligaš, ekipa Diadore, igrat će protiv Šibenika 15. siječnja u dvorani OŠ Zadarski otoci.

U Jazinama se očekuje prezentacija dobre košarke između „domaćina” Jazine Arbanasa, koji su prvi u svojoj ligi bez i jednog poraza, te Sonik Puntamike, koja je inače natječe na višoj razini. Koliko smo upoznati obje momčadi su se dosta dobro pripremile za susret i svaka želi pokazati najviše što u ovom trenutku može. Istina, u posljednje vrijeme Jazine Arbanasi su oslabljene, nedostaje joj tri igrača, ali to trenera Jakova Borčića ne obeshrabruje:

- Baš kada bi ušli u dobar ritam igre i pobjeda, jer nemamo niti jednu izgubljenu utakmicu u prvenstvu, narušio bi nam se sastav i promijenimo roster. No tako je to kod malih klubova pa i kod nas. Za ničim nećemo plakati, otvorit ćemo susret najbolje što možemo, odigrati svojski i vjerujem da bi mogli iznenaditi, kazao je trener Borčić.

Na drugoj strani u Sonik Puntamici svakodnevna je kolotečina s tim što su neki igrači - Edi Jurjević i Popić - također ozljeđeni, što u svlačionici narušava mir. I u Sonik Puntamici vjeruje u pobjedu.

- Imamo problema oko ozljeda ali uvjeren sam da svi igrači koji budu u sastavu odigrat će najbolje što mogu. Očekujem odličnu utakmicu i naše slavlje na kraju, kazao nam je trener Sonik Puntamike, Šime Kraljević.

Susret između Jazina Arbanasi i Sonik Puntamike igra se u utorak 14. siječnja u Jazinama s početkom u 20,15 sati.

20. travanj 2024 06:59