StoryEditorOCM
SportKOŠARKAŠKA POSLASTICA NA BILOM BRIGU

Diadora priželjkuje pad Šibenika, a Funcutima zabranjen ulazak u dvoranu!

Piše I. Gjergja
14. siječnja 2020. - 11:44

Za KK Diadoru uzlet u Kupu Krešimira Ćosića jedan je od najvećih uspjeha kluba. U osminu finala ugostit će Šibenik, što je povijesni susret jer će drugoligaš igrati protiv prvoligaša. Svi u zadarskoj momčadi - od Uprave, struke, igrača - rade sve na pripremi utakmice kako bi što bolje i uspješnije dočekali gosta kojem, kažu, jednostavno ne smije faliti ništa.

Igrači su zajedno s trenerima potpuno posvećeni nadolazećem susretu u koje će ući „punim plućima” i bez kalkulacija. Želja im je dovesti Šibenik u rezultatsku neizvjesnost, a ako se ukaže prilika, i pobijediti.

Očekuje se puna dvorana koja je zbog pravila HKS-a limitirana na 200 gledatelja. Domaćini će biti fokusirani na svoju igru, vjeruju u fer i korektnu igru s obje strane. Gostujući navijači, glasoviti Funcuti, ne dolaze u Zadar.

Evo što nam je kazao prvi zadarski čovjek struke Mario Pešut:

- Spremni dočekujemo drugi dio prvenstva, a time i ovaj susret večeras sa Šibenikom. Želim da se kod nas osjećaju kao doma. Igra s gostima predstavlja nam veliku čast i nagradu za sav uložen trud od osnutka kluba do danas. U pripremi za utakmicu biti ćemo fokusirali na svoju igru, a naši gosti ako misle pobijediti morati će se dobro oznojiti. Na nama je da damo sve od sebe i uz podršku naših navijača složimo košarkašku atmosferu koja bi nas dovela do pobjede, kazao je Pešut.

Susret Diadora – Šibenik igrat će se u srijedu 15. siječnja u 20,30 sati u dvorani OŠ Zadarski otoci na Bilom brigu.


 

Četiri kluba iz Zadra u kupu!

U treći krug Kupa Krešimira Ćosića iz Zadra su se plasirale čak četiri ekipe, što je s obzirom na veličinu Zadra svojevrsni kuriozitet u hrvatskoj košarci. Tako je KK Zadar na megdan otišao Alkaru, Sonik Puntamika će u kultnim Jazinama odmjeriti snage s Jazinama Arbansima, a najmlađi drugoligaš, ekipa Diadore, igrat će protiv Šibenika 15. siječnja (srijeda) u dvorani OŠ Zadarski otoci.


 

Funcuti ne dolaze!

Odlukom povjerenika natjecanja Dražena Jendriša, a na preporuku Policijske uprave zadarske, utakmica trećeg kruga Kupa Krešimira Ćosića između drugoligaša Diadore i Premijerligaša Šibenke odigrat će se prema posebnim sigurnosnim uvjetima. Utakmica je na rasporedu u srijedu 15. siječnja u dvorani zadarske Osnovne škole Zadarski otoci na Bilom Brigu. Odluku prenosimo u cijelosti:

- Navedena dvorana ne zadovoljava sigurnosne uvjete, a na preporuku PU Zadar koja je utakmicu procijenila kao rizičnu te kao Povjerenik za natjecanje donosim sljedeće odluke: - U dvorani smije biti maksimalno 200 gledatelja; - U dvoranu ne smiju doći gostujući navijači; - GKK Šibenka može dovesti maksimalno 10 službenih osoba koji moraju biti smješteni odvojeno od ostalih gledatelja te svi moraju imati dodijeljena i označena sjedeća mjesta.

19. travanj 2024 04:45