StoryEditorOCM
SportUOČI SUSRETA ZADAR - IGOKEA

Sve su misli usmjerene na izravnog konkurenta za ostanak u ABA ligi, evo što kažu trener i igrači...

18. siječnja 2020. - 22:25

Sklisko je pod nogama košarkaša Zadra, kojima na Višnjik, u dvoranu "Krešimir Ćosić", stiže Igokea, momčad koja je gotovo pa u istoj situaciji što se tiče poretka na ljestvici, ali i pitanja ostanka regionalnoj ABA ligi. Slika nije nimalo blistava, međutim, u ovom trenutku se ništa ne može promijeniti, kompletan zadarski stručni stožer sve svoje resurse mora upregnuti u psihološku pripremu igrača prije ovako važne utakmice. Toliko važne, da su u sjenu pali i trijumfi nad Cedevita Olimpijom, Crvenom Zvezdom i Budućnosti, čak se zaboravilo na ispuštenu prigodu u Novom Mestu gdje se moglo "ukrotiti" Krku. Ne priča se ni o nimalo ugodnom, posve uvjerljivom porazu kojeg im je nanijela Cibona u Draženovom domu. Jedino je na usnama, od trenera Danijela Jusupa, preko igrača – Igokea, te razmišljanja da je riječ o ključnom dvoboju.

Igokea, istina ima jednu pobjedu više od Zadra i u goste  dolaze s rezultatom 79:71 iz tog prvog dvoboja u Laktašima, pa će se jednim okom morati gledati kako uhvatiti važne bodove, drugim da se  dođe do plus devet. Ali, to je ipak manje bitno, od činjenice da se Zadar već dugo muči s ozljedama igrača, pa je za vjerovati da su unutar sebe pokušali pronaći valjani razlog zašto je takvo stanje. Na sve, naslonila se i viroza kod Dominika Mavre, međutim, posve je izvjesno kako će se pojaviti na susretu s Igokeom.

- Meni je sve skupa nekako predugo to s njegovom upalom grla, jest pala mu je temperatura, čak je i trenirao i vjerujem da će nastupiti. Ne treba očekivati čuda, nekako ćemo ga pokušati osposobiti, možda da odigra na svježinu. Također nepotrebno je napominjati koliko nam je Dominik bitan, jer je Martin Junaković protiv Splita igrao dosta – kazivao je Jusup odmah nakon pobjede nad "žutima" u HT Premijer ligi, te je još oko Mavre naglasio kako nije doktor i onda nastavio...

- Sad se trebamo odmoriti, fokusirati, disciplinirati u tom odmoru, povesti računa o prehrani i odraditi trening da bi se u što boljem izdanju predstavili protiv Igokee. Moramo biti s dvije noge čvrsto na zemlji, nadam se odmorni i rekuperani. Što se tiče Igokee oni su u ovom tjednu preskočili utakmicu sa Sparsima, tako da su od nedjelje bez utakmice, pa će doći svježi, motivirani. Ali, mi moramo gledati sebe – kazao je Jusup, koji izgleda neće moći računati na Stefana Fundića, kao ni Ivana Siriščevića o kojem je također prozborio poneku
riječ...

- Siriščević je koliko znam na nekakvim pretragama, nemam pojma, mislim da je u Zagrebu. Bryona Alllena smo odmarali, potrebna mu je svježina, malo smo se "kockali", no vidjet ćemo kako će sve ispasti u nedjelju navečer – zaključio je Jusup.

Martin Junaković je igrao više nego je možda planirao, pa su bile očekivane i neke njegove pogreške, međutim, na koncu je protiv Splita upisao 23 poena, uz naglasak kako je uvijek teško vratiti se nakon ozljede. I on je skroz misli usmjerio prema Igokei.

- Oni su nam izravni konkurenti što se tiče ostanka u ABA ligi, o njima znamo dosta, znamo njihov stil igre i igrače, tako da možemo očekivati tvrdu utakmicu. Nemamo što kalkulirati nego ući sa sto posto u utakmicu, pa uz pomoć publike i našu igru nastojati doći do pobjede – kazao je Junaković.

Utakmica se igra u nedjelju s početkom u 17 sati uz izravan prijenos na Arenasport TV programu.
 

19. travanj 2024 06:00