StoryEditorOCM
SportFOTO: IGOKEA SE ODBILA PREDATI, ZADAR IZGUBIO VAŽNU UTAKMICU

Publika na Višnjiku se podijelila oko toga tko je kriv za poraz: trener Jusup, Uprava, HDZ…

19. siječnja 2020. - 20:13

ZADAR –  Dvorana " Krešimir Ćosić". Gledatelja:3500.  Suci: Pukl (Slovenija), Zamojski (Poljska) i Dragojević (Crna Gora).

ZADAR – IGOKEA 81:88 (22:15,19:22, 23:20, 17:31)

ZADAR:  Allen (19), Ivanov (15), Ahmed (6), Palokaj, Vuković (18), Junaković (12), Mavra (8), Fundić, Planinić, Keller, Uljarević (3).

IGOKEA: Evans (11), Simeunović, Talić (5), Lešić (8), Nikolić, Green (10), Ilić (21), Kocić, Gagić (23), Vulić (10).

Svoj bijes za izgubljenu utakmicu koja bi za Zadar mogla imati dalekosežne posljedice, jedan dobar dio publike usmjerio je prema treneru Danijelu Jusupu, držeći kako nije dobro vodio momčad. Drugi su po običaju krivca vidjeli u klupskoj Upravi i politici HDZ-a. U konačnici moglo se osjetiti veliko razočaranje viđenim glede Zadra, koji je istina uz sve muke s ozljedama i virozama ostao i bez Dominica Gilberta.

Nije se Zadar nipošto  mogao pohvaliti otvaranjem utakmice, jer su izgledali posve statično, napose u reketu. I onda je domaći trener s parketa povukao Akosa Kellera, pa je priča postala, tečnija, igra brža i učinkovitija. Praktički se nije promašivalo za dva poena, dok se "tricom" u tim trenucima nije mogla pohvaliti ni jedna momčad.

I u takvom scenariju, Zadrani su imali deset viška, pod obručem su puno toga rješavali Ive Ivanov i Domagoj Vuković, izvana su djelovali Bryon Allen i Martin Junaković. Još da je bilo manje izgubljenih lopti, zasigurno bi Zadar i rezultatski  posve odskočio. Uz malo strpljenja to se dogodilo u 12. minuti, povukao je Ivanov, potom je Vuković vezao pet poena, uključujući jednu "tricu" za uvjerljivo vodstvo 29:15!

Svi su računali kako je Igokea "odjavila" utakmicu, međutim, dogodilo se posve suprotno, sve su karte bacili u reket u čemu su imali i pomoć u odluci domaćina da se u igru vrati Keller. Igokea je "trpala" doslovce s pola metra od obruča, upisali su svega jednu "tricu", učinio je to  Darko Talić, dok su Dalibor Ilić i Đorđe Gagić radili u reketu što su htjeli.

Srećom, nisu imali raspoloženih igrača na vanjskom šutu, k tomu Allen je u pravom trenutku ubacio za tri poena i tako odagnao mogućnost da gosti preuzmu vodstvo prije predaha.

Opet je pojavljivanje Kellera dizalo živce svima u dvorani, jedino  je miran bio trener Danijel Jusup koji mu je slijepo vjerovao. Ali i njemu je prekipjelo pa je nakon dugog odmora u igru vratio Vukovića i pogodio. A da  nešto ranije Karlo Uljarević, iza njega i Junaković, nisu pogodili svatko po jednu "tricu", gosti bi se domogli rezultatske prednosti. Uspjeli su nešto kasnije u svojem naumu, Ilić je upisao pet poena i Igokea je povela 54:51! 

Spas je stigao kroz igru Vukovića, jer da nije bilo njegovog učinka (2+3+2), prijetila je ozbiljna opasnost da se Igokea krene odvajati. I Allen je zabio za tri poena, nakon čega se prednost  skroz okrenula na domaću stranu, potom je preciznim dodavanjem pogodio "u oko" Ahmeda koji je zakucao preko svih (64:57) za komotniji ulazak u zadnju dionicu. Na sve je i Mavra naslonio "tricu" za 70:64, međutim, nikako se Igokea nije planirala predati, Evans je uzvratio na isti način te svojima  donio poravnanje 71:71 i drama se počela razlijevati Višnjikom....

Posebice stoga što je Ivanov  napravio nesportsku na Savi Lešiću koji je pogodio oba slobodna bacanja, a Gagić realizirao idući napad, dok je  Vulić bio precizan iz velike udaljenosti pa je pisalo 75:82! A do kraja dvije minute, srećom Mavra je uzvratio istom mjerom....

Potrošili su gosti napad bez učinka, ali su došli u posjed lopte, međutim, kako su je brzo dobili još brže su je izgubili, ali je Allen prebrzo šutirao i promašio....

Ilić je pak pogodio dva slobodna bacanja, nepunu minutu uoči završetka (78:84). Allen je imao dobar prodor, pa se Zadar primakao i krenuo u misiju brzih prekršaja, Talić nije pogodio ni jedno od dva, Ivanov jedno od  dva .... pa je postalo sve teže hvatati tko sve nije dobio prigodu otići na crtu za slobodna bacanja.

Ništa nije pomoglo Zadranima!

24. travanj 2024 03:11