StoryEditorOCM
SportKK ZADAR SUTRA GOSTUJE U BEOGRADU

Idemo dati sve od sebe i boriti se!

Piše D. Žura
24. siječnja 2020. - 18:10

Surova zadarska košarkaška stvarnost zrcali su u činjenici da je borba za ostanak u regionalnoj ABA ligi ono čemu se najviše priča, posebice uoči gostovanja u Beogradu kod Partizana.

- Prema prikazanim igrama je u ovom trenutku najkvalitetnija momčad u ABA ligi. Mi smo očito pali u formi, naročito nas je poraz od Igokee prilično uzdrmao što se i osjetilo protiv Alkara u srijedu. Idemo u Beograd bez Dominica Gilberta,  Dominik Mavra se, čini mi se, bez obzira na poraz u Sinju malo vratio  u formu. Idemo dati sve od sebe i idemo se boriti, a za što će to biti dovoljno vidjet ćemo. Bit će teško. Sama pozicija na ljestvici i sve skupa nije dobra, no bilo je i gore što se tiče toga – kazao je Danijel Jusup, trener Zadra, koji ima dodatne brige....

- Više od te neugodne pozicije na ljestvici me brine, ponavljam,  što smo pali u formi i ozljede igrača koje su nas dosta izbacile iz ritma. Nemamo baš neku širinu rostera za ABA ligu, ali ništa, idemo iz treninga u trening. Žao mi je ovog poraza u Sinju. Ispričavam se navijačima, jer to nismo smjeli nikako dopustiti. Jednostavno nismo bili pravi, i igrači s klupe su morali bolje reagirati tako da je taj poraz meni jako teško pao - pojadao se  Jusup.

Podosta vedrijim tonovima na  beogradski dvoboj gleda upravo Mavra...

- Smatram da se može igrati sa svakom momčadi u ABA ligi naravno ako nam se poklope neke stvari. Svi trebamo vjerovati da možemo iznenaditi. U teškoj smo situaciji i da bi se spasili od ispadanja moramo raditi neke stvari koje možda inače ne bi bile normalne, a to je da pobijedimo Partizana. Tako da ja svakako vjerujem u to i s tom mišlju trebamo svi ići u Beograd. To neće biti nimalo lako ostvariti. Partizan je dosta podigao formu što se najbolje vidi po njihovim rezultatima u Eurokupu. Te pobjede protiv Trenta i Virtus Bologne su za svaki respekt. Ali, mislim da moramo ići s vjerom da možemo uzeti pobjedu – optimističan je Mavra, te nastavlja....

- Prvenstveno mislim da su oni izrazito obrambeno moćna momčad. Tako to meni djeluje da njihova obrana stvarno dobro izgleda. Za nešto više napraviti morat ćemo imati obranu na vrhunskom nivou i morat ćemo pogađati neke teške šutove i bez toga nemamo tamo što tražiti – zaključio je Mavra.

Utakmica se igra u subotu na večer  s početkom u 20 sati.

18. travanj 2024 15:20