StoryEditorOCM
SportINVAZIJA NA STOCKHOLM I BUDIMPEŠTU

Hrvatski navijači opet nadmudrili domaćine, Kolinda bodri vaterpoliste, ministar Marić rukometaše!

24. siječnja 2020. - 18:16

Europsko vaterpolsko prvenstvo su Mađari zamislili, organizirali, ali i proveli u velikoj mjeri kao "svemađarske igre". Već je objelodanjena informacija da su organizatori prodavali tzv. dnevne ulaznice, odnosno kupite ulaznicu za cijeli dan i gledate utakmice koju hoćete.

Dakako, Mađari su pokupovali sve te ulaznice jer su željeli gledati svoje dvije jake reprezentacije, mušku i žensku. No, onda se dogodilo da je već u prosincu 2019., prije Božića, sve bilo rasprodano i više ulaznica praktički nije bilo! Posebno ne u većim količinama kakve su zahtijevali nacionalni savezi Hrvatske i Crne Gore, primjerice.

 

Ali, ne bi Hrvati bili to što jesu da se ne znaju snaći. Uprle su se sve snage, povukle sve veze, kontakti i prijateljstva.

  

Od Hrvatskog vaterpolskog saveza kojemu su domaćini obećali oko 150 ulaznica, pa onda preko Veleposlanstva Hrvatske u Budimpešti, ponešto i Hrvata koji žive u Mađarskoj i u konačnici je za polufinale prikupljeno 400-500 ulaznica.

 

  

Danas ujutro, na sam dan utakmice, prema dojavama i poslanim snimkama, krenuli su automobili, kombiji i autobusi iz Zagreba, Zadra, Rijeke, a iz Slavonskog Broda ista ona ekipa veselih, bučnih i nadasve vizualno upečatljivih Slavonki i Slavonaca. Obvezne kapice i hrvatske zastave, veliki transparent, ali sada i u kostimima s uzorkom bijelo-crvenih kockica.

 

Da ih se bolje zamijeti. Ona ista ekipa s utakmice protiv Crnogoraca u skupini, ali sada dvostruko brojnija, njih osam, te zamjetno zgodnija, s dvije dame. Brođani ostaju ovdje cijeli vikend, do nedjelje. Ponovno je u Duna Areni bilo i pjesme, harmonike. Za to je, pak, zaslužno 15-20 Riječana, ali i Riječanin Predrag Sloboda, dopredsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza. U Budimpeštu je prije dva dana stigao i Tomislav Družak, državni tajnik za sport, a najavljen je i njegov zamjenik Krešimir Šamija, tako da je SDUŠ u najvišem izaslanstvu uz vaterpolo i Barakude.
Možda je EP i zamišljen kao "svemađarske igre", ali ispao je i sasvim lijep hrvatski tulum.

26. travanj 2024 11:19