StoryEditorOCM
SportZAVRŠILA JE DRAMA SVIH DRAMA U BUDIMPEŠTI, HRVATSKA OSTALA BEZ FINALA EURA

Barakude čekaju protivnika u utakmici za broncu!

24. siječnja 2020. - 19:42

rvatska vaterpolska reprezentacija poražena je od Španjolske rezultatom 9:8 u polufinalu Europskog prvenstva. Nismo dobro odigrali drugo poluvrijeme u kojem smo bili tanki u napadu. Morat ćemo u borbu za broncu, ali i na olimpijski kvalifikacijski turnir.

ŠPANJOLSKA - HRVATSKA 9:8

(0:1, 4:3, 2:2, 3:2)

BUDIMPEŠTA - Duna Arena. Gledatelja 5.300. Suci:Margeta (Slovenija) i Naumov (Rusija). Opunomoćenici: Bitadze (Gruzija) i Šaronov (Rusija).

ŠPANJOLSKA: Lopez (obrana), Munarriz 3, Granados 2, Sanahuja, De Toro 1, Larumbe, Delgado 1, Fernandez, Tahull 1, Perrone 1, Mallarach, Bustos, Lorrio. IZBORNIK: David Martin.

HRVATSKA: Bijač (obrana), Macan 1, Fatović, Lončar 1, Joković 1, Bukić 2, Vukičević 1, Bušlje 1, Miloš 1, Vrlić, Benić, Garcia, Marcelić. IZBORNIK: Ivica Tucak.

OSOBNE POGREŠKE: Španjolska 11, Hrvatska 10

TREĆA OSOBNA POGREŠKA: Macan (30).

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Španjolska 3-10, Hrvatska 5-11

 

Korona virus možda hara svijetom, ali španjolska gripa je pogodila Barakude. Nakon Gwangjua lani u polufinalu SP, sada novi poraz, ovog puta u polufinalu EP. U nedjelju slijedi borba za broncu

Naša početna postava, prva sedmorka bila je nešto malo drukčija no dosad odnosno Bijač, pa Lončar na centru, desno Joković i Garcia, lijevo Fatović i Bukić, te s dva braniča, ali Benić kao bek, a Bušlje kao dodatna opasnost izvana. Iako to isto može i radi i Benić. Već se po uvodne dvije minute dalo za shvatiti kakva će se obrambena bitka ovdje voditi. Prvi je ipak po loptu u mrežu Dani Lopez. Macan je s igračem više uplivao na drugu vratnicu i na asist Jokovića pogodio za naše vodstvo 1:0. Obojica vratara sjajno raspoloženi pak. Dani Lopez je prikupio čak 6 obrana, doduše bilo je i više naših šuteva, ali s druge strane briljira Lopez sa čak 6 obrana. Šteta što nije ušla u prvih 8 minuta jedna lopta više, ali ono što je bilo sjajno u prvoj četvrtini j e naša obrana. S igračem manje, sve 4 obrane. Dok je s druge strane naš igrač više 1-1. Hrvatska pozicijska 4-2 obrana je udaljila Španjolce od gola, s fino pokrivenim krilima.

 
19. travanj 2024 01:56