StoryEditorOCM

Nemile scene u Šibeniku, Carević je bio van sebe, trener Vukovara izašao s teškim optužbama

Piše Goran Čičin-Mašansker/SN
20. svibnja 2024. - 10:59

Nakon što je njegov momčad s 2:1 pobijedila Vukovar 1991 trener Šibenika Mario Carević izrazio je veliko nezadovoljstvo suđenjem. Šibenčani su uvjereni da suci svojim dvojbenim odlukama idu na ruku Zrinskom iz Jurjevca, konkurentu za ulazak u SuperSport HNL.

U prošlom kolu Zrinski je zabio pobjednički gol protiv Jaruna iz zaleđa, dok u nedjelju pri vodstvu Vukovara nije dosuđen kazneni udarac za Šibenik - pišu Sportske novosti.

- Mi treneri ne smijemo pričati ništa, a odgovorni smo za sve. Po tko zna koji put ću ponoviti da Šibenik kao klub zaslužuje puno više poštovanja od strane nekih ljudi, posebno ako se u obzir uzme tradicija kluba. Ja sada ne smijem komentirati da je bio čisti penal, da nismo dobili niti jedan faul koji je bio ‘li la‘...Mi ne zaslužujemo takav odnos, ali smo drugo poluvrijeme pokazali kako smo jači od svega. Ja vam garantiram da će to na kraju biti dobro – rekao je Carević.

image

Marko Novoselac, trener Vukovara

Damir Škomrlj/Cropix

Kazao je kako samo želi da se njegovoj momčadi sudi 50:50.

- Umjesto toga, nas netko stalno zaj...ava. Oprostite na izrazu, ali moram to tako kazati. Ovi momci krvavo rade cijelu sezone, bore se za goli život, udaljeni su stotinama kilometara od svojih obitelji mjesecima i onda nas netko zaj...ava – dodao je trener Šibenika uz napomenu kako to ‘nije kuknjava‘.

Portal Sportalo prenio je izjavu trenera Vukovara 1991 Marka Novoselca.

- Užitak je bio danas igrati ovakvu utakmicu. Prekrasan ambijent, dvije top ekipe koje su pokazale razinu prvoligaškog nogometa. Prvo poluvrijeme bila je potpuna dominacija moje momčadi u svim segmentima nogometne igre. Zatvorili smo sve njihove opasne prilaze i sveli ih na minimum šansi. Bitno mi je da su dečki taktički fenomenalno odgovorili na sve zahtjeve koje smo postavili pred njih. Velika pohvala ide i našem analitičaru koji ih je odlično analizirao. Drugo poluvrijeme smo pokušali s izmjenama podići tempo i razinu igre, ali nije išlo u smjeru kojem smo očekivali. - rekao je Marko Novoselac.

image

Mario Carević, trener Šibenika

Nikša Stipaničev/Cropix

Osvrnuo se i na suđenje te na interakciju s kolegom Carevićem, koja je po njegovim riječima bila ispod razine.

- Suđenje je bilo odlično! Moram se dotaknuti trenera domaće momčadi koji me nebrojeno puta nazvao degenerikom i psovao mi majku, te konstantno govorio da mi za nekoga igramo. Očekivao sam ipak jednu višu razinu od čovjeka koji je sukomentator na televiziji i iza sebe ima igrački renome. Nekada treba biti više fokusiran na stanje svoje momčadi, a ne na konstantno prigovaranje sucu i obraćanje treneru protivničke momčadi. Ja mogu samo biti ponosan na svoju momčad i cijeli stožer, kako smo pripremili utakmicu i, što je najbitnije, pokazali da nam je itekako mjesto u samom vrhu – zaključio je trener vukovarskog drugoligaša.

Tablice omogućuje Sofascore
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. svibanj 2024 09:15