StoryEditorOCM
Hajduktreba razmisliti

City lovi Vuškovića, ali zadnja su dva hajdukovca tamo loše prošla, jedan je drugoligaš, a drugi vozi taksi

Piše SPORT SD
6. lipnja 2023. - 16:16

Ranije danas je stigla vijest da je Manchester City poslao treću, do sad najveću ponudu za 16-godišnjeg Hajdukovog talenta Luku Vuškovića.

Ponuda iznosi 10 milijuna eura, plus tri milijuna eura u bonusima, plus 15 posto od eventualnoga budućega transfera, a transfer je odobrio i sam Pep Guardiola.

Engleski klub je i do sada nudio deset milijuna za Vuškovića, ali samo uz dva milijuna eura bonusa.

Hajduk još nije poslao odgovor na ponudu, a imaju vremena do ponedjeljka, nakon čega će City svoj fokus prebaciti na drugu mladu nadu.

No, je li Manchester City najbolji odabir za mladog Vuškovića, hoće li mu engleski velikan dati dovoljno prostora za napredak, ostaje pitanje.

Da nađemo odgovor, možemo se vratiti u prošlost i pogledati kako su ispale karijere zadnja dva hajdukovca koja su bila u dodiru s manchesterskim plavima, Ante Palaversa i Ivan Jakov Džoni, sin legende Hajduka Vilsona Džonija.

Ivan Jakov Džoni je u Hajduku započeo karijeru, u prvu momčad je uključen početkom 2011. godine kao 16-godišnjak, a već na ljeto je dobio priliku ići na desetodnevnu probu u Manchester City.

No, od te probe se nije razvilo ništa pa se Džoni vratio u Hrvatsku. Karijera ga je dalje od Hajduka vodila do hrvatskih niželigaša, Slovačke, do Singapura, a u igračku mirovinu je otišao s 25 godina kao igrač Mravinca. Trenutno je u Austriji gdje je vozač taksija.

Svježiji primjer je Ante Palaversa, kojeg je City 2019. doveo za 6.3 milijuna eura. No nije se uspio nametnuti te je vrijeme provodio na posudbama, a sada se našao u francuskom Troyesu koji će iduće sezone nastupati u drugom rangu francuskog nogometa.

Zadnja dva igrača Hajduka koja su imala dodire s gigantom engleskog nogometa nisu ostvarila karijeru kojoj su se nadali, i zato bi Vuškoviću možda bilo bolje da dobro promisli o njihovoj ponudi.

No, treba i napomenuti da Luka glasi kao puno veći talent nego su njegova dva prethodnika bili, i možda ima sposobnost prekinuti ovaj "crni niz".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 18:32