StoryEditor
Hajduknisu zadovoljni

Priopćenje Nadzornog odbora Hajduka: Nastojati ćemo prevladati ovu višeslojnu krizu u skladu sa zakonskim i statutarnim ovlastima

Piše PSD.
23. srpnja 2020. - 22:37
Vladimir Dugandžić/Hanza media

Ne baš u neku uobičajnu uru, ali nakon svih događanja posljednjih dana u Hajduk svojim se priopćenjem hajduččkoj obitelji obratio i Nadzorni odbor kluba. Sa službenih klupskih stranica prenosimo ga u cjelosti.

Poštovana hajdučka obitelji,

približili smo se zadnjem kolu ovogodišnjeg prvenstva i bez obzira na ishod utakmice u Zaprešiću sigurno će se svi složiti oko ocjene kako je ovo u rezultatskom smislu poražavajuća sezona. Usprkos tome, u klubu su započeti brojni pozitivni procesi, kako u području jačanja struke tako i u području rješavanja krupnih infrastrukturnih problema. Predsjedniku Marinu Brbiću se zahvaljujemo na uloženom trudu i predanom radu, a njegova pomoć u predstojećom tranzicijskom razdoblju od presudne je važnosti za očuvanje stabilnosti kluba.

Prije utakmice sa Dinamom, a posebno prije tjedan dana na konferenciji za medije, ovaj Nadzorni odbor je jasno podržao predsjednika uprave i cijeli tim stručnjaka sa kojima radi, naglašavajući kako bi se spomenuti pozitivni procesi mogli dovesti u pitanje njegovom ostavkom. Nadali smo se da je moguće prekinuti destruktivni niz smjena, ostavki, kao i drugih, previše čestih promjena na ključnim mjestima uprave i struke.

Na žalost, dva dana kasnije, na Skupštini kluba, odlukom Upravnog odbora Našeg Hajduka, po prvi put od kad je Hajduk dioničko društvo, predsjedniku Uprave je uskraćena razrješnica. Drugim riječima, okrenut mu je palac dolje i onemogućen ostanak kojeg je Nadzorni odbor u interesu kluba tražio. Time je doveden u pitanje legitimitet Nadzornog odbora i derogirana jednoglasna odluka svih članova Nadzornog odbora, izrečena pred cijelom javnošću na konferenciji za medije.

Još više nas žalosti način komunikacije i obrazlaganje te odluke, što smatramo neprihvatljivim i uvredljivim, kako za samu osobu, tako i za instituciju PU HNK Hajduk Split. Nadzorni odbor će nastojati prevladati ovu višeslojnu krizu u skladu sa zakonskim i statutarnim ovlastima, o čemu će javnost biti pravovremeno obaviještena.

Nadzorni odbor HNK Hajduk

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

25. listopad 2020 02:51