StoryEditor
Hajdukživi za hajduk

Teklić dobre nade: nakon izvedbe i gola na Šubićevcu u Poljudu se nadaju da će mu karijera odsad imati samo jednu putanju, uzlaznu

24. siječnja 2021. - 12:50
Tom Dubravec/Cropix

Je li Hajduk u Toniju Tekliću dobio vrijedno pojačanje iz „unutrašnjosti”, iz vlastitih redova? 

Nećemo trčati pred rudo, ali čini se kako bi mladi Tonio napokon mogao „zacementirati” mjesto u početnoj postavi Hajduka nakon što je kao starter zabio jedini pogodak vrijedan važna tri boda na Šubićevcu protiv Šibenika.  

A ne tako davno, prije samo mjesec dana Teklićeva sudbina u bijelom dresu bila je neizvjesna. U prosincu se ni u jednoj utakmici nije našao u zapisniku, a posljednje je minute dobio još tamo u listopadu, točnije 23 minute u porazu od Istre u Puli 31. listopada.

U takvoj, neizvjesnoj situaciji Teklić je s ostatkom momčadi krenuo na nikad kraće zimske pripreme. Tko zna, možda su i Hajdukovi loši rezultati u prvom dijelu sezone neizravno išli na ruku Tekliću. Mnogi su prvotimci podbacili pa su se počela tražiti neka druga rješenja. Pogledavalo se sve češće i prema 21-godišnjem Solinjaninu.

‘Živi za Hajduk’

I tako, Teklić je zapeo za oko novom treneru Paolu Tramezzaniju i na najbolji način mu uzvratio na povjerenju. Tek je u 29. nastupu za Hajduk prvi put bio starter u ligi i odmah se prometnuo u jednog od junaka. Vidjelo se koliko mu je značio taj gol Šibeniku, ljubio je grb na dresu od radosti...

- Živi za Hajduk i zaslužuje šansu – stižu nam poruke iz Varaždina gdje je Teklić prošle sezone igrajući na posudbi skrenuo pažnju na sebe. Međutim, nadao se povratku u Hajduk. Htio je dokazati da je dostojan bijeloga dresa, da mu se može vjerovati.

I vratio se prošlog ljeta, ali su ga onda „uhvatila” leđa i dva mjeseca nije mogao normalno trenirati. To ga je prilično unazadilo. Ljetos i jesenas igrao je minimalno, samo u pet utakmica uz doista skromnu minutažu.

Još otkako je debitirao za Hajduk, a bilo je to u jesen 2017. godine pod Joanom Carrillom, čekao se trenutak kad će Teklić postati standardan, ali nikako da dođe. Morao je ići okolnim putem. Preko posudbe. Iako, iskreno će reći kako se u početku teško prilagođavao na seniorski nogomet. Nije odmah bio spreman za taj skok. U Varaždinu je zato dobio prijeko potrebno prvoligaško iskustvo, a s njim i sigurnost. Sada je očito spreman. Sazrio je.

Bljesak s Rujevice

Teklić je jednom već bljesnuo u Hajduku onim dalekometnim projektilom kojim je donio bod na Rujevici protiv Rijeke – tada je u rujnu 2019. trener bio Damir Burić – ali na tome je i ostalo. Ovaj bi put moglo biti drukčije. Nakon izvedbe na Šubićevcu svi se u Poljudu nadaju kako će Teklićeva karijera u Hajduku od sada nadalje imati samo jednu putanju, uzlaznu. •

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

09. ožujak 2021 11:07