StoryEditor
Košarkadalmacija pod košem

Kreće serija od četiri gostovanja: Žutima ne leže Jazine: Sonika tamo nisu dobili od 2007.

Piše Vedran Babić, Ivica Gjergja
7. prosinca 2019. - 15:43

Nakon četiri uzastopne pobjede košarkaše Splita čeka serija od četiri uzastopna gostovanja.

Kreće danas u Zadru kod Sonika Puntamike (19 sati), a nastavlja se kod Širokog, Gorice i Dynamica. Sve to u sljedećih 12 dana, za koliko bi se trebali završiti radovi na postavljanju novog parketa u njihovoj dvorani na Gripama. Za to vrijeme „žuti“ treniraju u Omišu, čijim domaćinima u dvorani Ribnjak zahvaljuju. Taman su uhvatili zamah i favoriti su, bez obzira na to što su u gostima kod Sonika (nekadašnji Borik) slavili samo jednom i to u ožujku 2007. godine. U Jazinama je Sonik tvrd orah, dobro su oznojili svoje protvnike.

- Znamo odakle nam prijeti najveća opasnost iz momčadi Splita. Ono što stalno ponavljam, tko kod dođe u Jazine ne smije biti favorit, moramo i trebamo biti momčad koja će utakmici davati impuls, energiju. To je naš dom i mi tu moramo diktirati pravila, pa i Splitu. Dosadašnjim učinkom nisam zadovoljan iz razloga jer smo trebali imati barem dvije pobjede više. Moji igrači odlično treniraju, no u datom momentu tijekom utakmice ostanemo bez koncentracije i snage, na čemu uporno radimo. Ojačali smo roster, došao nam je Tomislav Cvitković - kazao je trener Sonik Puntamike, Šime Kraljević.

- Neće biti lako, to nitko ne očekuje. Sonik ima kvalitetne i iskusne igrače. Jazine su dvorana bogata povijesti, odigrao sam i ja mnogo utakmica tamo. Svi znamo koliko je tamo teško igrati – kaže trener Splita Ante Grgurević koji se nada kako će ovaj put njegovi igrači bolje otvoriti susret nego protiv Heliosa prije nekoliko dana kada su krenuli sa 6:24.

Uspjeli su se izvući na krilima Tonija Perkovića (35 poena) koji će biti spreman usprkos blagoj ozljedi lista. Nema Rebića i Kalajžića, kao ni Rikića s kojim se klub razišao, a na izlaznim je vratima i Cunningham.

- Tražimo kombinacije i ne mogu reći ide li Cunningham s nama u Zadar. S Rikićem sam imao dobru suradnju, bez zamjerke – rekao je Grgurević.

#SONIK#SPLIT#JAZINE

Izdvojeno

03. lipanj 2020 00:55