StoryEditorOCM
KošarkaSplitski kantun

Subotićev recept za drugi finalni dvoboj: ‘Igra nam mora biti tečnija, s više slobode u napadu’

Piše Ivan Renić
1. lipnja 2023. - 06:30

Slavio je Zadar u prvom činu finalne serije za prvaka Hrvatske. Prva utakmica dalmatinskog finala na Gripama je otišla na stranu gostiju rezultatom 85:76. No, vremena za tugu Žutih nema jer već večeras od 20 sati igra se drugi susret. Gripe su još jednom rasprodane. „Planule” su ulaznice, sve do posljednje. Opet ćemo gledati košarku u spektakularnoj atmosferi.

Prelomili su Zadrani utakmicu u zadnjoj četvrtini. Dobro je igrao Split do tada, imali su najviše sedam poena viška. Međutim, u ključnim trenucima nedostajalo je, prije svega, odlučnosti. Premalo su Žuti „gledali koš”. Bilo je u njihovim akcijama i po nekoliko dodavanja viška. Nije bilo ni ideje, pa je tako nekoliko napada ostalo neiskorišteno zbog isteka vremena.

Najefikasniji je kod Splita bio Shorter sa 17 koševa. Nelson je dodao 14, Mavra 13. Izostao je veći obol ostalih igrača s klupe. Iako je vremena za pripremu druge utakmice malo, trener Srđan Subotić zna što treba napraviti.

- Jasno je da moramo odigrati puno bolje. Prva je bila očekivano tvrda i izjednačena do kraja. A onda se Zadar odvojio u nekoliko minuta i na to nismo uspjeli odgovoriti. Opet će biti borba za svaki koš. Nadam se da ćemo u napadu biti slobodniji i igrati tečnije.

Govorilo se i u najavi finalne serije da Zadar ne poklanja...

- Tako igraju cijelu sezonu. Ne znam jesu li imali dvije slabije utakmice od ovih više od 60. To je ekipa koja uvijek igra na svojoj razini. Moraš odigrati dobro i zaslužiti pobjedu. Treba odraditi posao do kraja jer Zadar ne poklanja pobjede.

Nakon prve utakmice na Gripama najiskusniji Žuti Roko Leni Ukić kazao je da nitko neće tek tako pobijediti Split tri puta...

- Znali smo da je prva utakmica važna zbog otvaranja serije. Ali nije kraj. Dok treća pobjeda nije upisana, serija nije završena. Svaku sljedeću idemo na pobjedu. Pokazali smo da možemo pobjeđivati i u serijama – zaključio je Subotić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 19:56