StoryEditorOCM
Košarkatreća utakmica

Žuti večeras moraju slaviti na Višnjiku: ‘Ništa još nije gotovo, potrudit ćemo se finale vratiti u Split‘

4. lipnja 2023. - 09:35

Košarkaši Splita više nemaju pravo na pogrešan korak. Poslije dva domaća poraza u finalnoj seriji doigravanja za prvaka Hrvatske, moraju ‘žuti’ slaviti večeras u Zadru kako bi smanjili na 1:2 i za početak barem produžili seriju na tri pobjede (20 sati, prijenos SPTV).

Igraju Splićani za svoj obraz, za ponos, da za početak barem izbjegnu ‘metlu’. Ovo je nedjeljni košarkaški Split Pride.

Eventualnim trijumfom momčad Srđana Subotića bi ostala u igri, ali bi u tom slučaju i imperativ barem dijelom prenijela na Zadrane.

- Jasno je da Zadar ima veliku prednost, ide na svoj teren s 2:0, te da ima praktično obje ruke na trofeju. Mi smo motivirani. Veći dio obje finalne utakmice smo odigrali dosta dobro. Nedostajalo nam je ono nešto što smo imali u prethodnim međusobnim utakmicama koje su također bile izjednačene. Vjerujem da će i u trećoj utakmici biti egal. Ovo su momčadi koje se jako dobro poznaju. Mislim da su dosadašnje dvije utakmice bile dobre, da je finale bilo pravo i da je zadovoljilo publiku. Veselimo se još jednoj velikoj košarkaškoj predstavi i ispunjenoj dvorani u Zadru – kazao je trener Splita Subotić.

Nakon krcatih Gripa, bit će pun i već rasprodani Višnjik, luda atmosfera pred osam tisuća navijača. U oba susreta odigrana na Gripama Split su pobjeda koštale crne rupe koje se na ovom nivou, u finalima, jednostavno ne smiju događati ili barem toliko trajati. Pritom su u drugom susretu ‘žuti’ prokockali plus sedam u posljednje dvije minute regularnog dijela susreta.

- Iza nas su dvije teške utakmice. U drugoj smo propustili priliku da izjednačimo seriju, ali ništa još nije gotovo. Idemo u Višnjik dokazati da možemo pobijediti Zadar, pokazali smo to i tijekom sezone. Potrudit ćemo se vratiti seriju u Split – rekao je playmaker Splita Mate Kalajžić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 17:56