StoryEditorOCM
OstaloSP hokej

Norveška iznenadila Kanadu, Švedska lako protiv Danske

Piše Hina
22. svibnja 2023. - 19:07

U susretu 6. kola B skupine elitne divizije Svjetskog prvenstva u hokeju na ledu Norveška je pobijedila Kanadu sa 3-2 nakon izvođenja kaznenih udaraca.

Bila je to tek druga pobjeda Norvežana protiv Kanade, nakon što su prvu ostvarili 2000. godine.

Norveška je ovom pobjedom napredovala na šesto mjesto u skupini, ali je bez izgleda za plasman u četvrtfinale, dok je Kanada na trećem mjestu sa 11 bodova.

Norvežani su poveli 2-0 golovima Andreasa Martinsena (10) i Sondrea Oldena (22). Kanađani su smanjili preko Milana Lučića (39), a potom golom Lawsona Crousea 12 sekundi prije kraja susreta izjednačili na 2-2.

Kako u produžetku nije bilo golova, pobjednik je odlučen nakon raspucavanja. Norvežani su bili precizniji, četvorica igrača su zabila gol, dok su s druge strane samo dva igrača zatresla mrežu.

U drugom susretu iz ove skupine večeras se sastaju Kazahstan i Slovenija.

U susretu iz A skupine Švedska je sa 4-1 pobijedila Dansku koja se još uvijek nada plasmanu u četvrtfinale. Danci su poveli golom Nicklasa Jensena, no Šveđani su uzvratili sa četiri gola, a strijelci su bili Dennis Everberg (12), Andre Petersson (33), Lucas Raymond (53) i Carl Grundstrom (55).

Švedska je druga u skupini iza SAD i upravo će njihov dvoboj u zadnjem kolu odlučiti o pobjedniku skupine.

U drugom susretu iz ove skupine večeras se sastaju posljednje dvije reprezentacije u skupini Mađarska i Austrija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 13:24