StoryEditorOCM
Strani nogometpala odluka, ali...

Dani Olmo potpisao i završio sapunicu: računu Dinama se smiješe milijuni, a evo o kojem iznosu se radi

Piše I. M.
2. lipnja 2023. - 12:16

Mnogo se pisalo u proteklom razdoblju o mogućem transferu Danija Olma iz Leipziga. Španjolca se povezivalo s Barcelonom, gdje je i ponikao, ali i pojedinim klubovima iz Engleske, ali od toga neće biti ništa. Olmo je potpisao novi ugovor s RB Leipzigom do 2027. godine.

"Imamo velike planove za budućnost. Sretan sam što sam potpisao novi ugovor. Želim i dalje pomagati ovoj momčadi i da već u subotu osvojimo Kup Njemačke“, rekao je Olmo.

Međutim, potpisivanje ugovora ne znači da će Olmo još četiri godine ostati u Leipzigu, jer Fabrizio Romano nadodaje da je dogovorena i otkupna klauzula. U slučaju da netko od zainteresiranih klubova izdvoji 60 milijuna eura, moći će dovesti 25-godišnjeg ofenzivca, a ovo je posebno zanimljivo Dinamu.

Podsjetimo, Olmo je u siječnju 2020. godine otišao iz Maksimira za 29 milijuna eura, a "modri" su dogovorili 20 posto od razlike idućeg transfera. Dakle, ako se Olmo proda u narednom razdoblju za traženih 60 milijuna, zagrebački klub dobit će 20 posto iznosa od 31 milijun eura (razlika Leipzigove kupnje i eventualne prodaje Olma), odnosno nešto više od šest milijuna eura.

Romano također podsjeća na interes Liverpoola, te navodi da bi otkupna klauzula engleskom velikanu mogla biti posebno interesantna. Liverpool je poslao svoje skaute na utakmicu između Leipziga i Bayerna (3:1) u pretposljednjem kolu Bundeslige kako bi nadgledali španjolskog reprezentativca.

Ove sezone Olmo je upisao 30 nastupa uz pet pogodaka i deset asistencija. Imao je problema i s ozljedama, no uspješno se vratio i pokazao klasu. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 03:59