StoryEditorOCM
Strani nogometRaspad sustava

Totalna čistka u PSG-u, nakon Messija i Ramosa klub će napustiti i trener Galtier! Idući je Neymar?

Piše F. V.
3. lipnja 2023. - 11:27

Bez obzira na osvojeni novi naslov prvaka Francuske, u PSG-u je već krenula totalna čistka. Još jedna sezona u kojoj nije napravljen iskorak u Ligi prvaka, čitaj osvojen naslov najbolje momčadi Europe, ne zadovoljava vlasnike kluba. Zbog toga je krenuo potpuni remont na Parku prinčeva. Prvo je trener Christophe Galtier (56) najavio kako je Lionelu Messiju subotnji susret protiv Clermonta na Parku prinčeva posljednji u dresu Parižana, potom je sam klub objavio rastanak sa Sergijom Ramosom, a onda je francuski ‘L’Equipe’ objavio kako je ovaj susret i oproštaj s Galtierom. Taj tekst možete vidjeti OVDJE.

Već se kalkulira kako bi idući na listi odlazaka trebao biti Neymar. Zbog ozljede Brazilac večeras neće zaigrati za PSG, a možda neće i nikada više. Prije šest godina njegov dolazak iz Barcelone za 222 milijuna eura bio je najskuplji transfer svih vremena, ostao je rekordan i do današnjeg dana, ali nikada nije do kraja opravdao tu titulu.

Galtier je pak ljetos preuzeo momčad PSG-a dolaskom iz Nice. Prije dvije godine je senzacionalno oteo PSG-u naslov prvaka s Lilleom, ali godinu dana prije isteka ugovora dobio je otkaz. Katarski emir Sheikh Tamim ben Hamad al-Thani je samo zbog toga stigao u Pariz. U Ligi prvaka koban je za PSG bio Bayern već u osmini finala (ukupnih 0:3), a u kupu Tudorov Marseille u istoj fazi natjecanja (1:2 na Velodromeu). Galtier je prije samo par dana najavio kako je ovaj susret posljednji Messijev za PSG, a onda se ispostavilo da je i njemu ovo oproštaj.

Galtier je ljetos naslijedio Mauricia Pochettina, a sada se traži i njegov nasljednik.

image
AFP
image
AFP
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. travanj 2024 15:59