StoryEditor
Teniskomentar

Svi su željeli biti dio spektakla, a onda se sve okrenulo: zadarski turnir pokazao kako je jal opasniji od korone

24. lipnja 2020. - 21:16
Jure Mišković/Hanza media

Tko je mogao slutiti kako će pobjedu na zadarskom teniskom spektaklu Adria Touru, odnijeti COVID-19, umjesto Novaka Đokovića ili Andreja Rubljova. Nažalost, nisu dobili prigodu za odigrati finalni meč kojeg je publika na Višnjiku nestrpljivo iščekivala, jer je iz Monaca, Grigor Dimitrov poslao vijest kako je pozitivan na koronavirus.

Nedvojbeno, uključio se dovoljno jasan alarm za organizatore koji su istoga trenutka obavijestili nadležne službe, kako bi se preveniralo stanje. Ali, istodobno, krenulo se s optužbama, kako nije bilo nimalo primjereno priređivati jedna takav sportski događaj, dok se koronavirus i dalje šeta oko nas!

Doista, iščitavajući tekstove nedugo nakon objave o pozitivnom igraču, koju su najprije pred novinarima, kasnije i gledateljima prenijeli Đorđe Đoković i Goran Ivanišević, krenula je utrka: “Držite lopova”!

A svega nekoliko dana ranije iz svih mogućih pera i na sva usta se hvalila zamisao Novaka Đokovića, prvog reketa svijeta, koji je odlučio Adria Tour dovesti u Zadar. Veliki teniski spektakl privukao je pozornost brojnih televizijskih kuća, njih 110, koje su otkupile izravan prijenos, novinske kuće su dobile jednako toliki broj akreditacija. Nema onoga tko nije želio biti dijelom tog sportskog događaja, uz blagoslov struke koja je odredila pravila igre.

Međutim, turnir se u konačnici razapelo kao Isusa na križu. A njegove riječi: “Tko je od vas bez grijeha, neka prvi baci kamen!” - možemo primijeniti na sve koji su na bilo koji način dodirnuli turnir. I na one koji su iz daljine u niskom startu čekali da se koronavirus ukaže na zadarskom Višnjiku i tako u blatu izvaljaju sve živo oko sebe. Jal je teška bolest, možda i opasnija od COVID-19!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

25. studeni 2020 19:00