Overlay
Nestvarni prizori

Osamljene plaže stvorene su za uživanje, počnite se pakirati: imamo prijedlog za izlet, ovaj biser pored Visa izgleda nam idealno

Piše Stil
Foto Shutterstock
17. srpnja 2020. - 13:59

Bliži se vikend, ne sumnjamo da ste već puni planova. Ako niste, uzmite u obzir činjenicu da smo zagazili u drugu polovicu srpnja, a ona po svojoj dobroj, staroj navici šalje signale da se pokrenemo - ljeto neće zauvijek trajati. 

Nismo se ni okrenuli, podnoseći poslušno sve što nam je 2020. priredila dosad, a prošlo je već pola sezone. Ne želimo ni pomisliti što će biti s drugom polovicom, od predviđanja ionako nema ništa. A od planiranja?

Pa, na dovoljno bliskoj udaljenosti da planiranje svedemo na minimum, nalazi nam se jedno čarobno mjesto. Treba vam prijedlog za izlet? Pakirajte se i pokrenite, predzadnji vikend u srpnju neka bude rezerviran za - Budikovac.

Oni koji su s Visom i njegovim ljepotama upoznati, sigurno su čuli za Budikovac (Budihovac), nenaseljeni otočić na jugoistočnoj strani otoka, smješten točno nasuprot uvale Bargujac. 

Dvije plaže koje se isplati tamo posjetiti su, nažalost, dostupne samo privatnim brodicama. No oni koji su se odlučili na put do Visa, otkrit će čitavu ponudu prijevoza do osamljenih plaža prekrasnog otočića, sve što trebaju je uputiti se na rivu ili u obližnju turističku zajednicu.

Budihovac je istoimena plaža koja oduševljava iz godine u godinu posjetitelje diljem svijeta, a Perna, možda manje poznata, ali jednako lijepa, smještena je na sjeveroistoku. Ljepote ovih plaža možda djeluju nevjerojatno preko fotografija, ali prizori nisu ni ravni onima uživo.

26. travanj 2024 23:26