Overlay
Sve je važno

Odaberite savršeni kroj kupaćeg kostima za svoj oblik tijela: poznati dizajneri dali su nam korisne savjete, primijenite ih!

Foto A‘marie
19. srpnja 2020. - 15:42

Koliko god se neke generacije teško navikavaju na društvene mreže, moraju priznati da je s modernim vremenima porasla svijest ljudi da ljepota dolazi u svim oblicima i veličinama. Nakon ere premršavih modela i manekenki nezdravog, ispijenog izgleda, konačno su pod svjetlo reflektora ponosno stale žene koje vole svoje obline i ne srame ih se pokazati.

No, ljepotu tijela puno je lakše naglasiti u haljinama suženim u struku ili hlačama s idealno postavljenim džepovima. Kod odabira kupaćih kostima i najiskusniji se pogube.

Jabuka, kruška, kornet, pješčani sat… Stanete ispred ogledala pa pokušavate tijelo promatrati kao oblik voćke, ali ne ide. Onda se gubite među vješalicama, modelima koji izgledaju prilično dobro, ali bez obzira na odabir prave veličine, manji su barem dva broja nego što bi trebali biti, pogotovo sada kada su popularni badići koji pokrivaju samo nužno na grudima, a da ne pričamo o brasilianama koje su ovog ljeta preplavile plaže.

Fantastično izgledaju na ženama koje su genetski "blagoslovljene", sportski građene ili su se dobro znojile cijelu zimu kako bi ponosno pokazale isklesano tijelo. Tako atletskoj građi tijela pristaju modeli s manjom pokrivenosti koji će stvoriti iluziju oblina. Za nas ostale, sa stomačićem, bujnim grudima, ravnom ili pak okruglom stražnjicom, širokim ramenima ili bokovima, postoji cijela lepeza kupaćih kostima u ponudi tako da svaka žena može uživati u biranju boja i oblika.

No, ipak, ako vaše grudi popunjavaju košaricu F, mislite li da volančići ili nabori na gornjem dijelu kupaćeg nisu baš najidealnije rješenje? Da, stvarno nisu. Tako da, jasno, postoje neka pravila kojih se važno pridržavati pri odabiru badića koji će vam najbolje pristajati.

image
Zaful

Kada smo već kod bujnog poprsja, u tom slučaju najbolje pristaju oblikovane košarice, podesive i šire naramenice te žice koje će bujnijim grudima dati potporu.

One, pak, s manjim grudima mogu se igrati s volanima, mašnama, naborima, ukrasnim kamenčićima i uzorcima koje vizualno povećavaju grudi. Tu su i push up košarice, međutim, mora se naglasiti da jednostavni i ravni oblici, slični sportskim grudnjacima bez naramenica, fantastično pristaju ženama s malim grudima, pogotovo onima koje se ponose svakim centimetrom tijela.

Ako želite prikriti trbuh, postoji mnoštvo jednodijelnih i dvodijelnih kupaćih kostima koji će vam pomoći, kao što su bikiniji s gaćicama visokog struka i tankini modeli kupaćih kostima.

Za veću stražnjicu, samo je važno naći model s dovoljno tkanine u tom području tako da cijelo kupanje ne posvetite namještanju donjeg dijela. Žene figure pješčanog sata trebale bi izbjegavati dodatne nabore ili ukrase, posebno na donjem dijelu.

Ako imate kratki torzo važno je podignuti grudi s čvrstim košaricama te za donji dio odabrati nisko rezani ili na trakice. Isti donji dio kupaćeg s trakicama je idealno rješenje za djevojke koje žele prividno produžiti noge, jer ga možete vezati visoko.

image
A‘marie

Među rješenjima za dame, odabrali smo nekoliko domaćih brendova kupaćih kostima - ELFS, A’marie te LeiLou.

- Naši badekostimi osmišljeni su kako bi pristajali svim tipovima tijela i izrađeni su od kompaktnih materija. Jednodijelni kupaći su trenutno apsolutni trend ovoga ljeta a zanimljivi volani i trakice na prsima i leđima omogućuju različito nošenje istih. Boje u kojima nudimo badekostime su iznimno vesele i trendi - kazali su nam iz ELFS-a.

Anamarija Brkić, dizajnersko ime iza A’marie dizajna izdvojila je za "Stil" svoje najomiljenije komade savršeno krojenih, nevjerojatno ženstvenih i neodoljivo primjetnih jednodijelnih kupaćih kostima. Fokus njenih odjevnih kombinacija je upravo na laskavim kupaćim kostimima koji ove godine dolaze u tri modela i pregršt prekrasnih boja.

image
Zaful

- Bilo da ih nosite na kupanje i sunčanje, ili u večernjim satima kao senzacionalan top uz običan par lanenih hlača ili omiljenih traperica, u novim A’marie kupaćim kostimima izgledat ćete sjajno. Rio je prošlogodišnji miljenik brojnih A’marie djevojaka, a ovog ljeta stiže u Nero, Lanzarote, Barocco i Army bojama. Ovaj sofisticirani jednodijelni kroj s dubokim izrezom dolazi s naramenicama koje oblikujete sami i vežete u mašne.

Predstojeću ljetnu sezonu A'marie je obogatila i novim modelima. Iro je model na jedno rame, specifičan po neodoljivim bojama (Nero, Avorio, Patagonia i Riad) koje pristaju svakoj nijansi tena, kao i naramenici koju namještate po vlastitoj želji.

Tu je i glamurozan i krajnje atraktivan model naziva Bonita, poseban po tome što se može vezati na nekoliko načina zbog čega smo uvjereni da će postati ovogodišnji favorit, a dolazi u bojama Nero, Trophy, Zodiaco i Angora. Kostimi su izrađeni od visokokvalitetnog materijala koji ima UV zaštitu, otporni su na klor i piling, a dolaze u dvije veličine- nabrojila je Anamarija Brkić.

Brand LeiLou, Aleksandre Dojčinović, izdvojio je kolekciju Aqua by Alex, a među njima se mogu naći dvodijelni badići visokog struka koji su hit su već nekoliko sezona.

- Osim što su chic skrivaju i sitne nedostatke te su odlično opravdanje za sve nas koji ne volimo vježbati - navodi dizajnerica. No, kaže, ipak će bikini uvijek biti u modi i oni su “must have” svake torbe za plažu i uglavnom ih nose ultra mršavice.

Dok su njihovi jednodijelni badići idealni za prikrivanje prevelikih grudi kao i kojeg kilograma viška. Danas su popularniji nego ikada i moguće ih je kombinirati s prekrasnim kaftanima, ali i remenom. Moda za plažu nikada nije bila toliko zanimljiva, slojevita i razigrana.

15. travanj 2024 12:12