StoryEditorOCM
TribinaFOTO: ČITATELJI OTKRIVAJU - KAKO JE OVO MOGUĆE?

Fotografije su dokaz: radovi i investicije u Poličniku izvode se nestručno - ukratko sramota!

Piše Zadarski.hr
22. veljače 2017. - 22:43
1487769962463

Pismo i fotografije našeg čitatelja o stanju poslovnih zona u Poličniku donosimo u cijelosti:

Unatoč dizanju u nebesa rada načelnika i saborskog zastupnika Davora Lončara kojem nekoliko prosječnih hrvatskih plaća nije dosta, ima i ona druga istina, koja se skriva i medije ne zanima.

Koliko su uspješne poslovne zone, koliko se načelnik i saborski zastupnik brine o sigurnosti stanovnika općine, o čistom okolišu bit će vidljivo iz fotografija. Fotografije su nastale prije nekoliko dana i ove se odnose samo na poslovne zone u Murvici, okoliš u Murvici i trotoar u Murvici gornjoj.  

Fotografije su same dokaz kako se izgradnjom trotoara u Murvici nije uopće mislilo o sigurnosti i zaštiti pješaka, da se ne spomene invalida u kolicima, majki sa kolicima. Moguće je zaključiti da je ovo sramotno za struku, ali i za načelnika i saborskog zastupnika koji se hvali ovakvim projektima. Kako je uopće da ovakav trotoar može dobiti građevinsku dozvolu ukoliko je uopće dobivena. Na nekim mjestima je trotoar širok 20, 30, 40, 50 centimetara, a uzak je na nekim mjestima i 15-20 centimetara, a da se ne spomenu stubovi usred trotoara.  

Fotografije pokazuju i poslovnu zonu Zapad u kojoj u 15 godina nije izgrađena osnovna komunalna infrastruktura, a bila je prva zona. Fotografije pokazuju pune zone smeća, uništenu komunalnu opremu u zoni, životinjskog otpada, neodržavanih cesta, neasfaltirane ceste, javnu rasvjetu u zonama postavljenu za nikog i ništa.

Zone su pune građevinskog otpada, postale su kamenolomi za firme koje građevinski otpad dovoze sa gradilišta u Zadru. Građani su prepoznali zone kao odlagališta otpada pa se u nju bacaju i koćanski otpad. Otpad i smeće je i uz ostale prometnice u Murvici, predgrađu Zadra.  

Na cestama u Murvici su ležeći policajci bez oznaka, različitih visina, a da se ne spominju oni koji ju nezakonito i nepravilno samo asfaltirani i ugrožavaju sigurnost i živote vozača kao i njihove imovine.

Ovo je dio fotografija, bit će vam prosljeđene i iz ostalih naselja da se svi uvjere u uspješnost jednog čovjeka, u smeće koje ugrožava okoliš i živote ljudi. Fotografije će biti i dokaz kako se radovi i investicije izvode i izvodile su se nestručno, bez građevinskih dozvola, ukratko sramota, sramota, sramota...

18. travanj 2024 10:47