StoryEditorOCM
TribinaDEMANTI NA ČLANAK

"Uprava NK Arbanasi se ne slaže s izjavom gosp. Antuna Novoselovića jer smatramo da ona nije utemeljena i ne odražava stanje u klubu!"

Piše NK Arbanasi
23. veljače 2017. - 20:34
NK_Arbanasi_Zadar_01_1303828220

Demanti na članak objavljen na web portalu Zadarski.hr 20. veljače 2017. pod naslovom „Novoselović teškim optužbama napao gradonačelnika Kalmetu - Kalmeta izgirao i svoje Arbanase“

Poštovani

U vašem članku od 20. veljače 2017. godine gosp. Antun Novoselović, gradski vijećnik SDP-a na konferenciji za novinare održane pod nazivom "Zadarski sport u raljama politike" dao je sljedeću izjavu:

„Kalmeta je jednom rekao da bi jednog dana kad se povuće najradije volio igrati za veterane Arbanasa, ali od 1994. od kada je na čelu grada, i od kada drži ruke nad radom, NK Arbanasi su ostali bez infrastrukture, lišeni su terena. Obećao im je igralište i svlačionice, a dobili smo laž i sramotu, kontejnere u centru grada. To nije ono što je Kalmeta obećao NK Arbanasima. Oduzeta zemlja, na kojoj je bilo igralište Arbanasa, trebala je biti vraćena, ali moglo se to i drukčije riješiti, da su građani otkupili zemljište i zadržali igralište u centru grada, a ne da danas na tom mjestu imamo trgovački centar – rekao je Novoselović. “

Uprava N K Arbanasi se ne slaže s izjavom gosp. Antuna Novoselovića jer smatramo da ona nije utemeljena i ne odražava stanje u Nogometnom klubu Arbanasi.

Gosp. Antun Novoselić nije član NK Arbanasi, nije uključen u aktivnosti kluba, ne pomaže radu u klubu, nije kontaktirao članove Uprave NK Arbanasi, te njegova izjava ne odražava stanje u NK Arbanasi.

 

Želimo istaknuti kako Grad Zadar pomaže u svakodnevnom radu NK Arbanasi, u skladu sa svojim mogućnostima, te Uprava NK Arbanasi, nastoji s predstavnicima Grada Zadra, naći adekvatno rješenje glede izgradnje nogometnog igrališta na području naselja Arbanasi.

 

Uvjeti koje imamo na igralištu u Stanovima su zadovoljavajući i trenutno zadovoljavaju potrebe preko 300 članova N K Arbanasi i ostalih klubova koji se koriste igralištem. Mišljenja smo da uvijek može biti bolje, te ovim pismom zamolili bih gosp. Novoselića i sve ostale da svojim aktivnostima pomognu osigurati djelom a ne riječima pomoć kojom ćemo unaprijediti uvjete i kvalitetu rada Kluba.

 

Prvo igralište na kojemu je igrao NK Arbanasi nalazilo se na području Mjesnog odbora Arbanasi u blizini Uvale Bregdeti. Nakon toga Klub je koristio drugo igralište pored Autobusnog kolodvora koje je tijekom 70-tih dato na privremeno korištenje nakon izgradnje željezničke pruge. Republika Hrvatska je zemljište, na kojem se nalazilo igralište, tijekom 90-tih vratila u vlasništvo Zadarskoj nadbiskupiji koja je to zemljište prodala trgovačkom lancu Konzum.

 

Uz pomoć Grada Zadra trenutno NK Arbanasi ima na korištenje, do izgradnje svoga novog igrališta, pomoćno nogometno gralište u Stanovima na kojemu je postavljena umjetna trava s licencom UEFA, reflektori i izgrađene su tribine. Na lokaciji se nalaze objekti koji se koriste kao klubske prostorije, svlačionice, tuševi s toplom vodom, skladište opreme i kancelarije.

 

U skladu s prostornim planovima Grada Zadra na lokaciji Bregdeti u neposrednoj blizini Uvale Bregdeti i nove Međunarodne trajektne luke Gaženica predviđena je izgradnja sportsko-rekreacijskog centra. Pored ostalih sadržaja, Grad Zadar na tom prostoru planira izgradnju nogometnog igrališta koje bi se dalo na upravljanje NK Arbanasi kao zamjenu za igralište koje je Klub imao u blizini Autobusnog kolodvora.

NK Arbanasi je osnovan 1910. godine pod imenom NK Zmaj i bio je prvi nogometni klub u Gradu Zadru. Ime Zmaj je dobio u počast zadarskom nadbiskupu Zmajeviću. U svojim počecima je djelovao kao nogometna sekcija Hrvatskog sokola u Zadru. Klub se od 1946. g. zvao Arbanasi, a 1955. g. mijenja ime u Tvornica duhana. Od 1956. do 1991. godine nastupa pod imenom Omladinac, a od 1991. godine se ponovo zove NK Arbanasi.

 

Najveći uspjeh klub postiže 1954. godine kada osvaja kup Dalmacije, a 1965. i 1975. godine je bio finalist kupa Dalmacije. Nekoliko sezona klub nastupa i u Dalmatinskoj nogometnoj ligi. NK Arbanasi se trenutačno natječe u 1. ŽNL zadarskoj, skupina A.

 

Potrebno je istaknuti kako NK Arbanasi ove godine obilježava 107 godina rada i postojanja Nogometnog kluba Abanasi – Zadar.

 

Tijekom nogometne sezone 2015/2016 pioniri NK Arbanasa osvojili su prvo mjesto u Zadarsko županiji, dok su Mlađi pioniri, Tići i Papaline osvojili drugo mjesto. Veterani NK Arbanasa osvojili su četvrtu godinu zaredom prvo mjesto u Zadarskoj županiji.

 

U rujnu 2016. godine Veterani N K Arbanasi su postali prvaci Hrvatske na turniru koji se održao u Rovinju. Na HNS-ovom turniru sudjelovalo je 25 momčadi iz cijele Hrvatske.

 

NK Arbanasi uz ekipe veterana i seniora ima i Školu nogometa koja zajedno broji skoro 300 članova. Škola nogometa trenutno ima 8 ekipa koje se trenutno natječu pod okriljem NSZŽ.

Glavno usmjerenje rada kluba je poticati športski odgoj djece do 18 godina.

 

NK Arbanasi su također pokrenuli Školu nogometa na igralištu malog nogometa Bregdeti u Arbanasima, gdje uglavnom okupljamo djecu od 6 do 11 godina koje žive na području MO Arbanasi i Ričine i koja su udaljena od igrališta na Stanovima.

 

Zadnjih godina Gradsko poglavarstvo, kao vlasnik pomoćnog nogometnog igrališta u Stanovima i nogometnog igrališta u Uvali Bregdeti, postavilo je zaštitnu oblogu po rubu igrališta kako bi se dodatno spriječile potencijalne ozljede igrača i djece koja treniraju na igralištu. Ovome je još potrebno dodati troškove sanacije oštećenja umjetne trave, zamjena reflektorskih lampi i ostali redovni popravci na igralištima u Stanovima i u Uvali Bregdeti koje Grad Zadar redovno održava.

S poštovanjem  za N K Arbanasi Milan Rovis tajnik

19. travanj 2024 08:18