StoryEditorOCM
TribinaPRIOPĆENJE OPĆINSKOG ODBORA SDP-A SUKOŠAN:

„Dosta je uhljebljivanja HDZ-ovog kadra!“

Piše Zadarski.hr
27. veljače 2017. - 14:10
zd-marina_dalmacija0511-pok

Iz Općinskog odbora SDP-a Sukošan poslano je priopćenje, koje prenosimo u cijelosti:

- SDP-ovi vijećnici u Općinskom vijeću Općine Sukošan, u proteklih četri godine pokušavali su kao oporba konstruktivno djelovati i usmjeravati HDZ-ovu većinu i vlast; da napokon počnu raditi na dobrobit mještana Općine Sukošan i razvitka u svim smjerovima od komunalne infrastrukture u svim naseljima Općine Sukošan, preko razvoja turizma kao strateške gospodarske grane u našoj Općini  i poljoprivrede, pa sve do kulturnih , sportskih programa ,pa do stipendiranja učenika i studenata te socijalnih programa. Korištenje EU fondova namjerno ne spominjemo jer toga nema za HDZ-ovu vlast u Općini Sukošan! Sramotno!

Međutim, osim nekakvih pomaka u programu stipendiranja učenika i studenata HDZ-ova vlast na čelu sa Načelnikom i HDZ-ovom većinom u OV nije imala incijative, niti projekata a o nekakvim realizacijama istih,a i  iluzorno je očekivati kao i već spomenuto korištenje  EU fondova. Samo održavanje hladnog pogona općine sa godišnjim proračunom od cca. 12 milijuna kuna (u četri godine cca. 50 milijuna kuna)!

O svim osnovnim komunalnim i ostalim projektima nasušno potrebnim za razvoj Općine Sukošan već smo kroz medijska priopćenja govorili a ponavljat ćemo i to sa konkretnim projektima, sa planom i programom realizacije istih projekata kroz predizbornu kampanju te na takav način, jednom afirmativnom kampanjom za razliku od HDZ-ove  vlasti i njihove političke retorike  upoznati mještane Općine Sukošan sa onim što će SDP ponuditi ali i ostvariti projekte - za dobrobit mještana cijele općine Sukošan!  

Na prošloj sjednici Općinskog vijeća Općine Sukošan sam ja, kao općinski vijećnik i predsjednik OO SDP Sukošan zajedno sa ostalim kolegama, SDP-ovim vijećnicima, reagirao na  "izmjene Statuta komunalnog poduzeća Zlatna luka" a u svrhu " proširenja Uprave društva na još jednog člana" odnosno još jednog direktora "i to tako da se taj još jedan član bira u Općinskom vijeću  kao Skupštini društva" odnosno " uhljebljivanju" nekakvog HDZ-ovog kadra nepuna tri mjeseca do lokalnih izbora u Općini Sukošan, što je u "najmanju ruku" politički nekorektno. Naravno da je HDZ-ova večina odbila naš prijedlog da se takva točka Dnevnog reda skine i ostavi za razdoblje poslije lokalnih izbora te su usvojili " Izmjene Statuta komunalnog poduzeća,"   ( iskoristili trenutak da stari direktor odlazi na novo radno mjesto), oni su to uskoro proveli i u praksi i već na sljedećoj sjednici dobijamo novog direktora komunalnog poduzeća izabranog na njima " najjednostavniji način" bez javnog natječaja!

Oštro osuđujemo takvu u najmanje političku nekorektnost vladajućeg HDZ-a da nepuna tri mjeseca prije lokalnih izbora kroz njima jako poznati pojam – uhljebljivanje- štete interesima Općine Sukošan pa i samog Komunalnog društva "Zlatna luka" – stoji u priopćenju koje potpisuje predsjednik Općinskog odbora SDP-a Sukošan Marin Keran

18. travanj 2024 22:41