StoryEditorOCM
TribinaANTE FABIJANIĆ POSTAO DOPREDSJEDNIK MODES-A

Milijarde kuna bacaju se u posrnuli Agrokor, a 180.000 građana odselilo u Njemačku!

Piše Zadarski.hr
13. srpnja 2017. - 22:06
dvorski

Priopćenje MODES-a prenosimo u cijelosti:

Na sjednici Predsjedništva Moderne demokratske snage održanoj u Pagu donijeti su zaključci o nedavno održanim lokalnim izborima na kojima je MODES prvi put od osnutka izišao na izbore za lokalnu i područnu samoupravu. S obzirom da je stranka nastala 10 mjeseci prije izbora te da je unatoč tomu osvojila respektabilan broj općinskih, gradskih i županijskih vijećnika u većini izbornih jedinica u kojima je izišla pred birače sa svojim stavovima, programima i projektima, Predsjedništvo stranke izrazilo je zadovoljstvo ostvarenim rezultatima. Posebno se ponosimo činjenicom da je kandidat MODES-a za gradonačelnika Paga, Ante Fabijanić pobijedio u drugom krugu te je tako MODES dobio gradonačelnika i ostvario uistinu značajan rezultat. Koliko je takav rezultat važan, govori podatak da se svega 10-ak stranaka u RH može pohvaliti svojim gradonačelnikom, odnosno obnašanjem vlasti u nekome gradu.

Gradonačelnik Paga, Ante Fabijanić, kooptiran je u Predsjedništvo stranke te je jednoglasnom odlukom postao i dopredsjednik MODES-a.

Na sjednici koja je i iz simboličnih razloga održana na otoku Pagu zaključeno je kako kao jedina stranka koja je napravila opsežan program za otoke i jedina stranka koja se sustavno borila protiv uvođenja i povećavanja ulaznica na plaže, u potpunosti podržavamo prosvjede koji su se upravo održavali zbog izmjena zakona o koncesijama, a ujedno pripremamo i nove zakonske okvire koji bi dugoročno trebali riješiti pitanja pomorskoga i javnoga dobra na korist građana RH, žitelja spomenutih područja, posebice onih najmanje zaštićenih - otočana, a ne raznih interesnih skupina.

Snažno zamjeramo također što se Vlada RH nije uhvatila u koštac s ključnim problemima koji iz dana u dan građane dovode na rub egzistencije, nego zbog svojega nerada, neaktivnosti i nespremnosti za provođenje istinskih promjena dovode građane u situaciju u kojoj su prisiljeni kupiti jednosmjernu kartu iz Hrvatske u borbi za preživljavanjem sebe i svoje obitelji. Milijarde kuna bacaju se u posrnuli Agrokor i megalomansko carstvo Ivice Todorića po tko zna čijim naputcima, a novaca za prave i učinkovite mjere zapošljavanja, obrazovanja i stambene politike NEMA. Zar nam (vam) nije dovoljno upozorenje činjenica da je 180.000 građana od 2013. godine odselilo u Njemačku, dok o odlasku u druge zemlje prave podatke niti nemamo? Zar nam (vam) nije dovoljno upozorenje da sve relevantne institucije predviđaju da nas kroz 20 godina praktično neće ni biti?

Vremena više nemamo, jer dok mi čekamo, narod je demografski i politički slomljen, a drugi na našoj gluposti profitiraju (gotova radna snaga, besplatni visokoobrazovani kadrovi, liječnici itd.).

MODES je, bez obzira na sve probleme i različitosti u pogledu vođenja i unutarnje i vanjske politike u odnosu na vladajuće, spreman svoje projekte i programe ustupiti Vladi RH kako bismo doprinijeli u promjenama i uvođenju nove vrste politike, - politike nacionalnoga spasa.

Zbog svega ovoga, pozivamo Vladu RH i premijera Andreja Plenkovića da pokaže kako mu je stalo do hrvatske države i hrvatskoga naroda te da žurno donesu mjere koje će zaustaviti masovno iseljavanje i vratiti nadu hrvatskom narodu.

Predsjednik Moderne demokratske snage (MODES)

Rudolf Dvorski

18. travanj 2024 15:59